ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ώρα του Σωτήρη Τσιόδρα

Εγκωμιαστικό άρθρο της Γερμανικής Zeit για τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κοροναϊό και για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα

View of the Acropolis © Panayotis Tzamaros / NurPhoto / Getty Images

Η Ελλάδα θεωρήθηκε αποτυχημένο κράτος στην κρίση του ευρώ.

Η κυβέρνηση τώρα διαχειρίζεται τον κοροναϊό με υποδειγματικό τρόπο, πράμα που σχετίζεται με τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο.

“Κάθε μέρα στις 6:00 μ.μ. τα τηλεοπτικά κανάλια στην Ελλάδα διακόπτουν το πρόγραμμά τους. Είναι η ώρα του Σωτήρη Τσιόδρα. Γκρι, κάπως δασύτριχα μαλλιά, ντεμοντέ γυαλιά, στενά χείλη, γκρι κοστούμι, ασυνήθιστη γραβάτα – ένα αστέρι της τηλεόρασης φαίνεται διαφορετικό. Δύο στους τρεις Έλληνες κάθονται μπροστά στην οθόνη όταν ο λοιμωξιολόγος της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικός εκπρόσωπος του κοροναϊού ανακοινώνουν κάθε βράδυ τα τελευταία δεδομένα διάδοσης του ιού.”

Έτσι ξεκινάει το άρθρο του ο δημοσιογράφος της Γερμανικής ZEIT Gerd Höhler και συνεχίζει:

“Από όλα τα μέρη, η χρόνια χώρα κρίσης, η Ελλάδα σημείωσε εκπληκτική επιτυχία στον αγώνα κατά της πανδημίας της κορώνας. Η γαλλική δεξαμενή σκέψης The Bridge έχει τώρα αναλύσει τη στρατηγική της κορώνας δέκα ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα έκανε μακράν το καλύτερο, “χάρη στους πρώιμους και αυστηρούς περιορισμούς”.”

Ειδική αναφορά σε Harari και Giugliano:

“Ο διάσημος Ισραηλινός ιστορικός και φιλόσοφος Yuval Noah Harari, συγγραφέας του μπεστ σέλερ A Brief History of Mankind, είπε σε συνέντευξή του στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CBS: «Η Ελλάδα έκανε μια φανταστική δουλειά για να περιορίσει αυτήν την επιδημία. Αν έπρεπε να επιλέξω ποιος θα πρέπει να ηγηθεί τον κόσμο πολιτικά, την Ελλάδα ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα επέλεγα την Ελλάδα. ” Ο Ιταλός αρθρογράφος Ferdinando Giugliano γράφει ότι η πανδημία Sars CoV 19 έχει αποκαλύψει την πολιτική αποτυχία παγκοσμίως. Οι κυβερνήσεις καθυστέρησαν να λάβουν μέτρα για την προστασία του λαού τους για πολύ καιρό. “Η Ελλάδα είναι μια αξιοσημείωτη και ίσως εκπληκτική εξαίρεση”, λέει ο Giugliano. Χάρη στην ταχεία ανταπόκριση της κυβέρνησης, η χώρα απέφυγε μια κρίση υγειονομικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν πολλές πλουσιότερες χώρες.”

Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρεται στα μέτρα εκτάκτου ανάγκης που ήταν έτοιμα προ καιρού και στην αποδοχή των χειρισμών της κυβέρνησης από τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άρθρο του “σηκώθηκε” σήμερα τα ξημερώματα και έχει ή πάνω από 320 σχόλια χρηστών, τα περισσότερα το ίδιο εγκωμιαστικά με το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας