ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι σχεδιάζουν οι Έλληνες για μετά τη λήξη της καραντίνας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει το σχέδιο των Ελλήνων

Τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ο Έλληνας μετά την καραντίνα αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πρόκειται για την 5η έρευνα COVID CONTROL, την οποία υλοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών Interview σε πανελλαδικό δείγμα 805 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 6/4/2020 έως τις 10/4/2020.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, το 62% που κρίνει σωστό το #Μένουμε Σπίτι μέχρι τις 27 Απριλίου, υπάρχει και ένα 24% που απαντά πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να διαρκέσουν και περισσότερο εάν χρειαστεί, το 11% τα κρίνει ακόμη και τώρα υπερβολικά και το 3% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιορισμός των μετακινήσεων ήταν για το 55% των ερωτώμενων το πιο δύσκολο από όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και ακολουθεί με 41% το κλείσιμο της αγοράς, με 24% η παραμονή στο σπίτι και με 11% η αναστολή λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στην ερώτηση: «Όταν με το καλό λήξει η εφαρμογή των μέτρων, τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο από όλα;». Το 32% απαντά πως θα βγει έξω για καφέ ή φαγητό, το 28% πως θα φροντίσει τον εαυτό του ( για παράδειγμα κομμωτήριο, κουρείο, γυμναστήριο), το 22% απαντά πως θα πάει ταξίδι-διακοπές και το 3% πως θα μεταβεί σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης.

Στην ερώτηση: «Η παραμονή στο σπίτι έχει επηρεάσει τα οικονομικά των νοικοκυριών. Για τα δικά σας οικονομικά τι θα λέγατε»,οι απαντήσεις είναι οι εξής τρεις:

-Έχω χρήματα για ακόμα έναν με δυο μήνες παραμονής στο σπίτι απαντά το 32%.

-Έχω χρήματα για ακόμα δυο με τρεις εβδομάδες το 44% &

-Έχουν τελειώσει τα χρήματα μου το 24%.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας