ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη | Στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα ο αυτοκινητιστής που συνταξίδεψε με συνάδελφό του ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού διακομίστηκε χθες το βράδυ (20/4) κατερινιώτης αυτοκινητιστής ο οποίος είχε συνταξιδέψει με συνάδελφό του που, εδώ και μερικές ημέρες, νοσεί από covid-19, όντας το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Λαμία. 

Ο κατερινιώτης ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε καραντίνα χωρίς όμως συμπτώματα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όταν ανέβασε πυρετό και ασθάνθηκε αδιαθεσία. Το αποτέλεσμα της εξέτασής του αναμένεται σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου. 

Εξάλλου σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα το lamiareport.gr, αναφορικά με τον ασθενή από τη Λαμία που συνταξίδεψε με τον κατερινιώτη πρόκειται για 54χρονο ο οποίος είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής και ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Ρωσία και Πολωνία, από όπου επέστρεψε τη Μεγάλη Τετάρτη.

Η περιπέτεια στη Ρωσία

Ο 54χρονος Λαμιώτης είναι χρόνια αυτοκινητιστής και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Πριν από ένα δεκαήμερο έκανε ακόμα ένα ταξίδι στη Ρωσία, όπου δυστυχώς εξελίχθηκε με το χειρότερο τρόπο για τον συμπολίτη μας, επαγγελματία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος αυτοκινητιστής ενώ βρισκόταν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα του έκλεψαν από ένα πάρκινγκ την νταλίκα. Ο άνθρωπος έμεινε στην κυριολεξία με τα ρούχα που φορούσε χωρίς χαρτιά και χωρίς ευρώ.

Ακολούθησαν εφιαλτικές ημέρες αφού έμπλεξε στα γρανάζια της εκεί γραφειοκρατίας για να δηλώσει την κλοπή, αλλά και να μπορέσει να βγάλει τα έγγραφα της επιστροφής. Τελικά κανόνισε να επιστρέψει με έναν συνάδελφό του από την Κατερίνη που επίσης είχε ταξιδέψει στη Ρωσία.

Έτσι λοιπόν επέστρεψαν μέσω Πολωνίας στην Ελλάδα την Μ. Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος ήδη είχε άρχισε να μην αισθάνεται καλά. Ωστόσο πίστευε ότι αυτό οφειλόταν στην ταλαιπωρία που πέρασε και το κρύο που “έφαγε” στη Ρωσία.

Τελικά την Μεγάλη Παρασκευή πήγε η ίδια η σύζυγός του στην Κατερίνη και τον πήρε για να τον φέρει στη Λαμία. Επειδή όμως τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν την επόμενη ημέρα, το Μ. Σάββατο, πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις.

Την Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση από το Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Ο κατερινιώτης συνάδελφός του ανάμεσα στις λιγοστές επαφές του

Όταν έγινε γνωστό το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Λαμία αμέσως σήμανε συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές και όχι μόνο. Άμεσα ενημερώθηκε ο συνάδελφός του στην Κατερίνη που τον έφερε στην Ελλάδα, ενώ πάρθηκαν δείγματα και από το άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του 54χρονου Λαμιώτη, όπως και από γιατρούς που ήρθαν σε επαφή μαζί του, οι οποίοι έχουν τεθει σε καραντίνα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας