ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 100 οι νεκροί στην Ελλάδα -Μειώθηκαν τα νέα κρούσματα

Τους 100 έφτασαν πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, με τελευταίο θύμα έναν 84χρονο άνδρα που έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε 99 καταγεγραμμένους θανάτους, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας επιβεβαιώθηκε άλλος ένας αυτός του 84χρονου. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας φτάνοντας έτσι τα 2.145.

Από αυτά το 56% είναι άνδρες, ενώ το 25,8% από σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 40,6% με ήδη γνωστό κρούσμα. Αναφορικά με τους θανάτους, 26 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι νεκροί από τον κορωνοϊό είναι άνδρες.
Συνολικά 73 ασθενείς διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών. Δεκαέξι ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά όπως ενημέρωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουν ληφθεί 43.417 κλινικά δείγματα έως σήμερα.

Το αισιόδοξο μήνυμα Τσιόδρα για την ανοσία της αγέλης


Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας βασιζόμενος σε έρευνες, φαίνεται ότι όσοι νοσούν από τον νέο κορωνοϊό, μετά την ανάρρωσή τους αποκτούν ανοσία που βοηθά στην μείωση της διάδοσης του ιού. Ο λοιμωξιολόγος, κατά την χθεσινή ενημέρωση σχετικά με τα νέα δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αναφέρθηκε στα αποτελέσματα κάποιων ερευνών.

«Με τα ως σήμερα δεδομένα, φαίνεται ότι σε αντίθεση με τους προηγούμενους κορωνοϊούς, μετά από λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αναπτύσσεται ανοσία στον πληθυσμό. Σε κάποιους, μάλιστα, περισσότερο από κάποιους άλλους, όμως η ανοσία είναι δεδομένη. Μένει να αποδειχθεί το αν δημιουργείται ανοσία για ένα χρόνο ή ακόμα περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, ο ανέλυσε ακόμα περισσότερο όσα ανέφερε, θέλοντας να το καταστήσει σαφές: «Τι σημαίνει αυτό; Οτι ένα μολυσμένο άτομο έχει λιγότερες πιθανότητα να έρθει σε επαφή με άτομο που δεν έχει μολυνθεί και το δεύτερο άτομο θα έχει ανοσία. Ετσι θα δημιουργηθεί η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ως εκ τούτου, ο ιό θα περιοριστεί ή θα εξασθενήσει εντελώς ακόμα και αν δεν υπάρχουν άλλα φαρμακευτικά μέτρα εναντίον του».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα