ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαφορετικές ημερομηνίες η καταβολή των συντάξεων

Την καταβολή των συντάξεων σε διαφορετικές ημερομηνίες προκειμένου να μην υπάρξει συγχρωτισμός στις τράπεζες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, οι συντάξεις στους ασφαλισμένους ΙΚΑ, ΟΤΕ, τράπεζες θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9 και στις 24 Απριλίου σε όσους το ΑΚΜΑ τελειώσει σε 0 2 4 6 8. Οι συντάξεις ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου και οι συντάξεις ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η τήρηση των μέτρων είναι η απαραίτητη συνθήκη για να ξεπεράσουμε την κατάσταση». Αναφερόμενος στα περιστατικά με τις εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών και των εκκλησιών ακολούθησε τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους νόμους της Πολιτείας, με δύο μόνο εξαιρέσεις. Πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι ότι δεν πιο πιστοί από τους υπόλοιπους».

Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 11.5 τόνοι αντισηπτικού που δεν είχε δηλωθεί και όταν ελεγχθεί η ποιότητά του θα διατεθεί προς δημόσια χρήση.

Όσον αφορά το Δροσερό Ξάνθης και το κρούσμα από τον οικισμό Ρομά , ο υφυπουργός τόνισε πως δημιούργησε έντονη ανησυχία και πρόσθεσε πως ελήφθησαν 335 δείγματα και τις επόμενες 18 ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ολοκληρώνεται αύριο η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης και στη Φούστανη Πέλλας, ενώ προανήγγειλε παρατάσεις μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές σε Καστοριά, Ξάνθη, Ιωάννινα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα