ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισιόδοξα στοιχεία | Μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, αυξάνονται τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στις μονάδες ειδικών λοιμώξεων, στις κλινικές δηλαδή για τον Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό, η πληρότητα ανέρχεται στο 50% με 60%.

Ιδιαίτερα αισιόδοξο είναι το γεγονός, μάλιστα, ότι τις τελευταίες 4 με 5 ημέρες έχει ελλατωθεί ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, το οποίο συνιστά ουσιαστικά απόδειξη της απόδοσης των μέτρων που ελήφθησαν δύο με τρεις εβδομάδες πριν.
Σε ότι αφορά στις ΜΕΘ Covid-19 για ασθενείς με κορωνοϊό στην Αττική, η πληρότητα των κρεβατιών ανέρχεται στο 80%. Αισιόδοξο στοιχείο το γεγονός ότι είναι συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός των ασθενών που εξέρχονται από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και αντανακλά την επιτυχία των μέτρων που ελήφθησαν από την κυβέρνηση και εφαρμόστηκαν από τους πολίτες είναι το γεγονός ότι στα διαπιστευμένα εργαστήρια για μοριακούς ελέγχους για κορωνοϊό, το ποσοστό των τεστ που αποδεικνύονται θετικά έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με 2 με 3 εβδομάδες πριν.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα