ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός | 51 ασθενείς που είχαν αναρρώσει βρέθηκαν και πάλι θετικοί στη Νότια Κορέα

Φόβοι πως ο ιός μπορεί να “κρύβεται” στα ανθρώπινα κύτταρα

Πενήντα ένας ασθενείς που είχαν αναρρώσει από κοροναϊό στη Νότια Κορέα βρέθηκαν και πάλι θετικοί, αυξάνοντας τους φόβους ότι ο ιός μπορεί να επανενεργοποιηθεί.

Οι ασθενείς από τη – χειρότερα χτυπημένη πόλη της χώρας, Daegu, τέθηκαν σε καραντίνα μετά τη διάγνωση του ιού, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί μετά την καραντίνα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KCDC) δήλωσαν ότι ο ιός πιθανότατα «επανενεργοποιήθηκε», αντί να επανεμφανιστηκε στους ασθενείς.

Οι επιστήμονες του κυβερνητικού οργανισμού υγείας πιστεύουν ότι ο ιός μπορεί να βρίσκεται σε αδρανή επίπεδα σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στα ανθρώπινα κύτταρα.

Λένε ότι για άγνωστους λόγους τα ιϊκά σωματίδια μπορούν στη συνέχεια να επανενεργοποιηθούν – αλλά δεν είναι σαφές εάν οι ασθενείς γίνουν ξανά συμπτωματικοί.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο ιός δρα με αυτόν τον τρόπο και οι μελέτες σε πιθήκους έχουν δείξει το αντίθετο.

Επίσης αναφέρουν περιπτώσεις όπου οι ασθενείς παράγουν ένα θετικό αποτέλεσμα δύο φορές, είναι συνήθως λόγω ενός τεστ που δίνει το λάθος αποτέλεσμα, το οποίο βέβαια συμβαίνει μία στις πέντε φορές.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας