ΚΟΙΝΩΝΙΑ

27 νέα κρούσματα καθώς και 23 νέα στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας, 91 διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι

Στους 53 ανήλθε και επισήμως ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό, με τον Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει και επισήμως τρεις νέους θανάτους μέσα σε 24 ώρες.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι στη χώρα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα, καθώς και άλλα 23 στη δομή φιλοξενίας μεταναστών της Ριτσώνας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης σε 49 γνωστά κρούσματα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ωστόσο αμέσως μετά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πάνω στο πλοίο, όπου ελέγχθηκαν και οι 380 επιβαίνοντες, είναι 119.

Τα νευρολογικά συμπτώματα σχετίζονται με προσβολή του εγκεφάλου από το ιό. Παρόμοια φαινόμενα αναφέροντα και στη γρίπη, ανέφερε επίσης ο κ. Τσιόδρας.

Για την καραντίνα ο κ. Τσιόδρας είπε: Δεν θέλουμε να εκτεθούμε όλοι μαζί στον ιό τώρα καθώς ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία. Ο λόγος που το κάνουμε είναι για να μην νοσήσουμε όλοι μαζί. Ακόμη κι αν νοσήσουμε το καλοκαίρι δεν θα πιέσουμε το σύστημα όλοι μαζί.

Χαρδαλιάς | Οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες

Κανένα από τα 23 κρούσματα της Ριτσώνας δεν έχει συμπτώματα ενώ αρνητικά είναι τα δείγματα από τους εργαζόμενους στη δομή.

Όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο Ελευ. Βενιζέλος που βγήκαν θετικοί στον ιό είναι καλά στην υγεία τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το πρώτο κρούσμα, η έγκυος δηλαδή, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα κρούσματα κορωνοϊού προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά.

Θα διατεθούν 8 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της Βουλής για τη δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Δείτε εδώ ζωντανά τις ανακοινώσεις των στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας