ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ αλλάζουν επίθετο

Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, θα παραιτηθούν και επίσημα από τα βασιλικά τους καθήκοντα στο τέλος του μήνα και μετά από αυτό, πολλά πράγματα θα αλλάξουν στις ζωές τους.

Αυτή είναι η τελευταία τους εβδομάδα, έχοντας τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, καθώς το Megxit έχει ορισθεί για τις 31 Μαρτίου. Το ζευγάρι έχει ήδη μετακομίσει και βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο τους, Άρτσι, όπου θα ξεκινήσουν να ζουν ως «κοινή θνητοί». Βέβαια δημοσιεύματα τους θέλουν τώρα να έχουν φύγει και από εκεί και να έχουν εγκατασταθεί στο Λος Άντζελες και δεν έχουν βγει από το σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ενα από τα πράγματα που θα αλλάξουν για τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, θα είναι τα ονόματά τους. Μέχρι στιγμής, χρησιμοποιούν τους επίσημους τίτλους τους, πράγμα που σημαίνει τεχνικά ότι δεν έχουν επίθετα. Αλλά όπως έχει πει και η βασίλισσα Ελισάβετ, από τη στιγμή που θα αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, θα πρέπει να χάσουν τους τίτλους τους και να χρησιμοποιήσουν κάτι άλλο για επίθετο.

Κατά το παρελθόν, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας ως επίθετα. Για

παράδειγμα οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι χρησιμοποιούσαν το Wales (Ουαλία) για το σχολείο και το στρατό, ενώ τα παιδιά του Γουίλιαμ, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, χρησιμοποιούν το Cambridge (Κέιμπριτζ).

Ποιες επιλογές έχουν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ


Έτσι, η Μέγκαν και ο Χάρι μπορεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Sussex (Σάσεξ), αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές από τις οποίες μπορούν να επιλέξουν.

Ο Χάρι θα μπορούσε μάλιστα να επιστρέψει στη χρήση του Wales, ενώ η Μέγκαν μπορεί να μείνει στο κανονικό της επίθετο, το Μαρκλ, με το οποίο άλλωστε τη γνώρισε όλος ο κόσμος. Ή το ζευγάρι θα μπορούσε να διαλέξει κάτι διαφορετικό, που σημαίνει ότι η οικογένεια θα έχει το ίδιο όνομα.

Το επίθετο του Άρτσι, του γιου της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, είναι Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ (Mountbatten-Windsor), το επίσημο δηλαδή επίθετο της βασιλικής οικογένειας, το οποίο χρησιμοποιείται από όλα τα μέλη που δεν έχουν κάποιον τίτλο.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα