ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δομή φιλοξενίας Κάτω Μηλιάς | Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού!

Στο χάρτη των νέων δομών φιλοξενίας προσφύγων βρίσκεται κανονικότατα και η Κατερίνη σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 24 Μαρτίου 2020.

Δομή φιλοξενία προσφύγων Κ. Μηλιάς
Απρίλιος 2017
Φωτό αρχείου PieriaReport

Στη σχετική λίστα με τις 28 δομές που συστήνονται στην ηπειρωτική χώρα συμπεριλαμβάνεται η δομή της Κάτω Μηλιάς όπου, ούτως άλλως, ήδη φιλοξενούνται περί του 300 πρόσφυγες.

Επί της ουσίας δεν πρόκειται για μία δομή που συστήνεται τώρα μιας και ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας προσφύγων εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2017 από την ΜΚΟ ADRA ενώ η διαχείρισή της είχε περάσει στη συνέχεια στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Πλέον, μετά και την απόφαση αυτή, θα υπάγεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δομή φιλοξενίας Κ Μηλιάς
Απρίλιος 2017
Έναρξη λειτουργίας δομής φιλοξενίας Κ. Μηλιάς
Απρίλιος 2017
Φωτό αρχείου PieriaReport
Έναρξη λειτουργίας δομής φιλοξενίας Κ. Μηλιάς
Απρίλιος 2017
Φωτό αρχείου PieriaReport
Έναρξη λειτουργίας δομής φιλοξενίας Κ. Μηλιάς
Απρίλιος 2017
Φωτό αρχείου PieriaReport

Αυτό που, ουσιαστικά, προκύπτει από τη σχετική Υπουργική Απόφαση είναι ότι η Κάτω Μηλιά παραμένει στο χάρτη της Ελλάδας ως περιοχή εγκατάστασης μεταναστών ενώ ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε αν πρόκειται να αυξηθεί η δυναμικότητά της.

Έναρξη λειτουργίας δομής φιλοξενίας Κ. Μηλιάς
Απρίλιος 2017
Φωτό αρχείου PieriaReport

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Φώντας Μπαραλιάκος διευκρινίζει ότι πρόκειται για την υφιστάμενη δομή και αναφέρει σχετικά:

Σχετικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες για την σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σε 28 υφιστάμενες δομές, οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι στις 28 δομές μεταναστών στη χώρα (ανάμεσα τους και αυτή της Κ. Μηλιάς) το μόνο που αλλάζει οπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ είναι η διοικητική τους δομή. 
Η υφιστάμενη δομή της Κ. Μηλιάς στην ουσία εντάσσεται στο διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς σήμερα λειτουργεί υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η προκηρύξη για ορισμό διοικητή και προσλήψη προσωπικού.

Οτιδήποτε άλλο δημοσιεύθηκε περί νέων δομών κτλ είναι Fake news.

/p>

Η Υπουργική Απόφαση

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ  B’ 1016/24.03.2020) η Υπουργική Απόφαση για τη σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία. 

Συγκεκριμένα, συστήνονται οι κάτωθι Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία, ως Περιφερειακές Υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης:

1. Δομή «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΤΧΜ (ΜΧ) Γ. ΠΕΛΑΓΟΥ» του Δήμου Αλεξανδρείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Δομή «ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», στην Τοπική Κοινότητας Νυμφόπετρας του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

3. Δομή «ΛΟΥΤΡΑ ΒΑΓΙΟΧΩΡΙΟΥ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Βόλβης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

4. Δομή «ΒΕΡΟΙΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΡΜΑΤΟΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ» του Δήμου Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

5. Δομή «ΒΟΛΟΥ», στις εγκαταστάσεις «ΜΟΖΑΣ» του Δήμου Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

6. Δομή «ΔΟΛΙΑΝΩΝ», στην Εθνική Οδό ΚαλπακίουΣυνόρων του Δήμου Πωγωνίου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

7. Δομή «ΔΡΑΜΑΣ», στην Αποθήκη Νο 3 της Βιομηχανικής Περιοχής του Δήμου Δράμας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

8. Δομή «ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ», στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού του Δήμου Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

9. Δομή «ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ», στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

10. Δομή «ΘΗΒΑΣ», στη θέση «ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ» του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

11. Δομή «ΚΑΒΑΛΑΣ», στο στρατόπεδο «ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ» στη θέση «ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ» του Δήμου Καβάλας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

12. Δομή «ΚΑΤΣΙΚΑ», στην Δημοτική Κοινότητα Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

13. Δομή «ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μηλιάς του Δήμου Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

14. Δομή «ΚΥΛΛΗΝΗΣ», στην Τοπική Κοινότητα Μυρσίνης του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

15. Δομή «ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ», στο στρατόπεδο «ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ» του Δήμου Λαγκαδά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

16. Δομή «ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ», στο στρατόπεδο «ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΥ» του Δήμου Λαρισαίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

17. Δομή «ΛΑΥΡΙΟΥ», στη θέση «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

18. Δομή «ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ», στο στρατόπεδο «ΓΕΡΑΚΙΝΗ» του Δήμου Ωρωπού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

19. Δομή «ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ», στη θέση «ΠΑΛΑΙΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ» του Δήμου Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

20. Δομή «ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ», στη θέση «ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ» του Δήμου Παιονίας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

21. Δομή «ΡΙΤΣΩΝΑΣ», στην Περιφερειακή Οδό Χαλκίδας-Θηβών του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

22. Δομή «ΣΕΡΡΩΝ», στη θέση «ΠΡΩΗΝ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» του Δήμου Σερρών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

23. Δομή «ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ», στη θέση «ΠΡΟΒΛΗΤΑ 4» του Δήμου Χαϊδαρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

24. Δομή «ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ», στο στρατόπεδο «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗ» του Δήμου Ζηρού της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.

25. Δομή «ΓΡΕΒΕΝΩΝ», σε ξενοδοχεία του Δήμου Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

26. Δομή «ΠΥΡΓΟΥ», στη θέση «ΞΕΝΩΝΕΣ ΠΥΡΓΟΥ» του Δήμου Πύργου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

27. Δομή «ΚΟΡΙΝΘΟΥ», στο στρατόπεδο «ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ» του Δήμου Κορινθίων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

28. Δομή «ΣΙΝΤΙΚΗΣ», στη θέση «ΚΛΕΙΔΙ» του Δήμου Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας σε 3.000,00 ευρώ (τρεις χιλιάδες ευρώ). Στον Διοικητή Δομής Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας χορηγείται, επίσης, οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 15 του ν. 4354/2015 (ΦΕΚ Α΄176).

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα