ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγικό Πανεπιστήμιο | Η 25η Μαρτίου… αλλιώς!

Μάρτιος 2020. Εν μέσω πανδημίας το Μαγικό Πανεπιστήμιο (magikopanepistimio.org) προσκάλεσε παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να απαγγείλουν τα ποίηματα και τα τραγούδια τους για την 25η Μαρτίου, διοργανώνοντας μια εναλλακτική διαδικτυακή γιορτή που έγινε με κλειστά σχολειά, αλλά ανοιχτές καρδιές.

Το βίντεο που προέκυψε περιέχει τις φωνές και τις ζωγραφιές τους, κυρίως, όμως, περιέχει την ελπίδα “να βρεθούμε ξανά” και να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε το μέλλον… Ευχαριστούμε από καρδιάς τα παιδιά που συμμετείχαν, το καθένα με τη δική του μοναδική δυναμική που συγκινεί και εμπνέει.

Ο σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος https://www.youtube.com/watch?v=fpk8E3od_gc&feature=youtu.be

Το Μαγικό Πανεπιστήμιο διοργανώνει εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά Δημοτικού και δραστηριοποιείται στην Κατερίνη. Στις σκληρές αυτές μέρες έθεσε σκοπό να κρατήσει συντροφιά στα παιδιά και να γίνει δημιουργός ευχάριστων αναμνήσεων. Για τους λόγους αυτούς, εκτός των άλλων, διοργανώνει και online παρουσιάσεις δράσεων. Ήδη, την Κυριακή 22/3, πραγματοποιήθηκε η δράση «Τα άστρα και οι μύθοι τους…από το μπαλκόνι σας», μια περιήγηση στην αστρονομία και τη μυθολογία του έναστρου ουρανού, όπως φαίνεται από το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Εισηγητές ήταν ο Θωμάς Μπίσμπας (αστροφυσικός, Κολωνία) και η Άννα Μπίσμπα (φιλόλογος, Κατερίνη). Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής και της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σκοπός είναι να διοργανωθούν ανάλογες συνεδρίες ποικίλης θεματολογίας. Μπορείτε να ενημερώνεστε από το site magikopanepistimio.org και τη σελίδα μας στο Facebook (Μαγικό Πανεπιστήμιο).

Ευχόμαστε σε όλους να μείνουν δυνατοί. Καλή αντάμωση κάτω απ΄τον ήλιο!

Για το Μαγικό Πανεπιστήμιο

Άννα Γ. Μπίσμπα

Θωμάς Γ. Μπίσμπας

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα