ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόλυτη ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Έτοιμο να αντιμετωπίσει ακόμη και το χειρότερο σενάριο διασποράς του κορωνοϊού είναι το νοσοκομείο της Κατερίνης, όπως άλλωστε και το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας στο πλαίσιο της κεντρικής κατεύθυνσης από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.

Όπως σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έτσι και στο ΓΝ Κατερίνης έχει διαμορφωθεί ειδική πτέρυγα δυναμικότητας τουλάχιστον 30 κλινών όπου θα νοσηλεύονται αποκλειστικά τα κρούσματα του κορωνοϊού σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για τον χώρο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Ευχή όλων είναι να μη χρειαστεί να δοκιμαστούν τα όρια του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί σε τεράστιο βαθμό από το κατά πόσο οι πολίτες θα πειθαρχήσουν στα μέτρα και θα παραμείνουν στο σπίτι περιορίζοντας τη διασπορά της νόσου.

Την ίδια στιγμή, όπως είναι και λογικό, κυριαρχεί η συζήτηση για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Πιερία όπως και οι προβλέψεις για το επίπεδο διασποράς στα διοικητικά όρια του νομού.

Οι πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στους τέσσερις ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις ασθενών που με βάση τη συμπτωματολογία τους παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό σύμφωνα με τις οδηγίες των γιατρών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι απέναντι σε ένα δυναμικό φαινόμενο, το οποίο ακόμη δεν έχει κορυφωθεί στη χώρα μας, είναι κρίσιμο να εστιάσουμε κυρίως στην πρόληψη και στην αποφυγή μετακινήσεων που θα αποτρέψουν, εκ των πραγμάτων, την αύξηση της λίστας των κρουσμάτων.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα