ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός | Κι άλλο κρούσμα στην Πάτρα, το 10ο

Συνταξιδιώτισσα του 66χρονου που νοσηλεύεται στην εντατική – Κλείνουν τα σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο

Ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Κλείνουν τα σχολεία σε Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο

Μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωναϊού, έπειτα από το ένατο κρούσμα, ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν κλείσιμο σχολείων, ιδιωτικά και δημόσια, σε όλες τις βαθμίδες, σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο για 48 ώρες. Περιλαμβάνουν, επίσης, αναστολή συναθροίσεων και μαζικών εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφοι και επισκέψεις σε μουσεία.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν σε 48 ώρες.

Πρόκειται για ένα μέτρο που παραπέμπει σε “φάση 2” της επιδημίας, παρότι βρισκόμαστε ακόμη στη “φάση 1”. Αυτό συμβαίνει επειδή κρίνεται πως η χώρα μας πρέπει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, προκειμένου να καθυστερήσει η διάδοση του ιού.

Σημειώνεται πως ο 66χρονος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ με γκρουπ 53 ατόμων. Οι συνεπιβάτες του προέρχονται από τις περιοχές όπου κλείνουν τα σχολεία και υποβάλλονται ήδη σε εργαστηριακό έλεγχο.

Ανησυχία υπάρχει και μεταξύ των εργαζομένων στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, καθώς δεν έγινε εξ αρχής χειρισμός του ως “ύποπτου περιστατικού”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο αναφοράς την Καθαρά Δευτέρα, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ανέφερε στους γιατρούς ότι έχει επισκεφθεί τις δύο παραπάνω χώρες και για τον λόγο αυτό οδηγήθηκε αρχικά σε μονόκλινο δωμάτιο της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Θεωρήθηκε χαμηλή η πιθανότητα να έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, καθώς Ισραήλ και Αίγυπτος δεν ανήκουν στους προορισμούς υψηλού κινδύνου.

Ο άνθρωπος οδηγήθηκε αρχικά σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όχι σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα διασωληνώθηκε.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα