ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά τα σύνορα με την Τουρκία

Ζωντανή εικόνα από τις Καστανιές Έβρου

Στην πλήρη αποτροπή των παράνομων εισόδων στοχεύει το σχέδιο που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενισχύεται το προσωπικό στα σύνορα για τη φύλαξή τους καθώς και οι θαλάσσιες περιπολίες στο Αιγαίο. Τα τελωνεία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κλείνουν όταν κριθεί επιτόπου ότι υπάρχει λόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο στον Εβρο θα μεταβεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ετοιμάζεται να μεταβεί στη Μυτιλήνη, μαζί με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Κλειστές οι Καστανιές Έβρου

Από σήμερα στις 11 το πρωί έχει κλείσει το τελωνειακό σημείο διέλευσης των Καστανεών στον Έβρο, με αποτέλεσμα πολλοί Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες να μην μπορούν να εισέλθουν στην χώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για Έλληνες οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν, όπως ανέφερε αρχικά ο ιστότοπος radioevros.gr και στη συνέχεια μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αναφορικά με τους Έλληνες που λόγω του κλεισίματος παραμένουν στην Τουρκία, θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του Τελωνείου, είτε να εισέλθουν στην χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών – προσφύγων), με πρόθεση να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Η Ελλάδα αυστηροποιεί τη φύλαξη των συνόρων σε ξηρά και θάλασσα

“Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα”, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία και την απόφαση της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες που θέλουν να προωθηθούν στην Ευρώπη.

Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλιμπ είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, προσθέτουν οι πηγές.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα