ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός | Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα

Τρία είναι πλέον τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα – Οι δηλώσεις Κικίλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δεύτερο θετικό κρούσμα του ιού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε και πρόκειται για το ένα από τα παιδιά της 38χρονης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης (Διαβάστε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το τρίτο κρούσμα αφορά ταξιδιώτη που βρέθηκε στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί που ήταν το δεύτερο κρούσμα του ιου στη χώρα υποβλήθηκε σε δύο τεστ εκ των οποίων το δεύτερο έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.

Το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης όπως και η μητέρα του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα το παιδί δεν πήγε στο σχολείο αλλά συμμετείχε σε σχολική εκδρομή.

Κλείνει το σχολείο για 14 μέρες

Για το σκοπό αυτό ακολουθείται η ιχνηλάτηση των επαφών του με τους συμμαθητές του, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο εντοπίζοντας εκείνους τους μαθητές που έχουν εκτεθεί σε υψηλότερο κίνδυνο. Και σε αυτούς τους μαθητές, ήδη, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ έχουν συστήσει στους γονείς να παρακολουθούν την υγεία των παιδιών για 14 μέρες , περιορίζοντας όσο τον δυνατόν τις μετακινήσεις και εάν είναι δυνατόν να παραμείνουν σε περιορισμό κατ’ οίκον.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παιδί παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπ. Υγείας το εν λόγω σχολείο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 14 μέρες.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας