ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κι όμως… δεν είναι η πρώτη φορά”

Όσο συγκλονιστική είναι η εικόνα με το κυνηγόσκυλο δεμένο σε περιοχή των Πιερίων, σκελετωμένο χωρίς τροφή και νερό, άλλο τόσο συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει στο OlympusMera.gr ο κυνοκόμος του δήμου Κατερίνης, που περιέθαλψε τη δίχρονη σκυλίτσα η οποία άρχισε δειλά-δειλά να τρώει και να συνέρχεται.

Ο κ. Άρης Δημητρίου, κυνοκόμος του δήμου Κατερίνης, αποκαλύπτει ότι τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί αντιμέτωπος ουκ ολίγες φορές με εγκαταλελειμένα κυνηγόσκυλα. “Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε δεμένο κατ’ αυτόν τον τρόπο το συγκεκριμένο σκυλί, ωστόσο μπορώ να σας πω ότι έχω βρει άλλα 17 κυνηγόσκυλα που τα έχουν εγκαταλείψει τα αφεντικά τους” αναφέρει ο κ. Δημητρίου υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο αυτό έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις.

Όσο δε για το συγκεκριμένο σκυλί που υπέστη μία τόσο απάνθρωπη συμπεριφορά, καθώς υπολογίζεται ότι πρέπει να παρέμεινε δεμένο τουλάχιστον 15 μέρες, ο κ. Δημητρίου αναφέρει ότι ήταν δεμένο με σκοινί από νάυλον ώστε να μην μπορεί να το κόψει με τα δόντια του. Φαίνεται μάλιστα ότι το σκυλί προσπαθούσε να το κόψει (το σκοινί είχε εισχωρήσει μέχρι και την καρωτίδα) αλλά όταν κατάλαβε ότι η προσπάθειά του ήταν μάταιη, παραδόθηκε στη μοίρα του και αποκαμωμένο από την πείνα και τη δίψα περίμενε το τέλος του.

“Την Τσικνοπέμπτη μας ειδοποίησε ο πρόεδρος της Τ.Κ Βρίας και σπεύσαμε αμέσως. Η σκυλίτσα άρχισε δειλά δειλά να συνέρχεται ενώ το τραύμα που έχει στο λαιμό είναι τόσο βαθύ που θα επουλωθεί σιγά σιγά μόνο του” σημειώνει ο κ. Δημητρίου.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας