ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιτόχωρο | Οι εκδηλώσεις για την 142η από την Επανάσταση του Ολύμπου το 1878

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με επίσημο προσκεκλημένο τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή

Αργά το μεσημέρι της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2020, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις της επετείου της Επαναστάσεως του Ολύμπου το 1878.

Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής . Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι πολιτικές αρχές, οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και πλήθος δημοτών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα του Β´ Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. Εκεί όπου τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Η προκήρυξη της Επαναστατικής Κυβέρνησης του 1878: Μια επίκαιρη ανάγνωση» εκφώνησε ο καθηγητής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Κυρίτσης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου και η Δημοτική Χορωδία «Ι. Σακελλαρίδης».

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου έγινε η έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Λιτοχώρου και στη συνέχεια σήμαναν οι καμπάνες των εκκλησιών. Ακολούθησε η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου και ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, η παρέλαση στη λεωφόρο Αγίου Νικολάου, η δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και το επίσημο γεύμα στην Λέσχη Αξιωματικών στο Λιτόχωρο.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα