ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Πρώτη σε επισκεψιμότητα για το 2018 – Αυξήθηκαν κατά 35% οι εισπράξεις

ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ – Πρώτη σε επισκεψιμότητα σε επίπεδο αφίξεων αναδείχθηκε το 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), από το 2016 έως το 2018, παρατηρήθηκε αύξηση 22% στις διεθνείς αφίξεις και 35% στις εισπράξεις. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια και οι εισπράξεις τα 2,3 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο διανυκτερεύσεων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δεύτερη μετά το Νότιο Αιγαίο και σε επίπεδο εισπράξεων τέταρτη. Στις εισπράξεις προηγούνται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι ακολουθούν Αττική και Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος: «τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν τη δυναμική της Περιφέρειας αλλά και το αποτέλεσμα των στοχευμένων δράσεων που έχουν γίνει για να καταφέρει η Κεντρική Μακεδονία την πρώτη θέση των διεθνών αφίξεων, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό».

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας