ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Πρώτη σε επισκεψιμότητα για το 2018 – Αυξήθηκαν κατά 35% οι εισπράξεις

ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 2,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ – Πρώτη σε επισκεψιμότητα σε επίπεδο αφίξεων αναδείχθηκε το 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), από το 2016 έως το 2018, παρατηρήθηκε αύξηση 22% στις διεθνείς αφίξεις και 35% στις εισπράξεις. Συγκεκριμένα, οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια και οι εισπράξεις τα 2,3 δισ. ευρώ.

Σε επίπεδο διανυκτερεύσεων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δεύτερη μετά το Νότιο Αιγαίο και σε επίπεδο εισπράξεων τέταρτη. Στις εισπράξεις προηγούνται η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι ακολουθούν Αττική και Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος: «τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν τη δυναμική της Περιφέρειας αλλά και το αποτέλεσμα των στοχευμένων δράσεων που έχουν γίνει για να καταφέρει η Κεντρική Μακεδονία την πρώτη θέση των διεθνών αφίξεων, έχοντας πετύχει θεαματική αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό».

logo podas

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας