MEDIA ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία προσφυγικής δομής κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στο Μακρύγιαλο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία προσφυγικής δομής προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας έξω από το πρώην δημαρχείο του Μακρυγιάλου.

“Δεν είμαστε ούτε αριστεροί, ούτε δεξιοί, ούτε φασίστες. Είμαστε Έλληνες” ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της άτυπης Επιτροπής Αγώνα Αναστάσιος Γιακουμής μιλώντας στους συγκεντρωμένους δημότες. Άναμεσά τους ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ανέστης Μανώλας, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Λαγδάρης, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Όπως είπε, την επόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, έξω από την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυγιάλου η “Στέγη της Αγάπης”, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να δώσουν δυναμικό “παρών”.

“Δεν είμαστε μόνοι, είμαστε πολλοί. Εμείς τους ψηφίζουμε. Θα το σκεφτούν πάρα πολύ ετούτοι οι πολιτικοί που απουσίαζαν από τον προηγούμενο αγώνα μας και οι οποίοι ενδεχομένως να απουσιάσουν κι απ’ αυτόν”

“Οι περισσότεροι από αυτούς που μπαίνουν στη χώρα μας έχουν ποινικό παρελθόν και φεύγουν γιατί είναι κυνηγημένοι στις πατρίδες τους”.

“Έχουν στο μυαλό τους να ισλαμοποιήσουν τον ευρωπαϊκό χώρο”.

“Να μην αιθεροβατούμε, αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου της επίταξης στα νησιά, θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία. Τώρα, κατά πόσο μπορούμε εμείς, ως δημότες, να ζητήσουμε τη βοήθεια των βουλευτών, έστω και της Πιερίας, ώστε να αντισταθούν σε αυτό εδώ, τη στιγμή που οι ίδιοι οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν την επίταξη, αυτό το αφήνω στην κρίση σας…”

logo podas

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας