ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποδεκατισμένα τα δημοτικά της Πιερίας λόγω ιώσεων και γρίπης (στοιχεία)

Περίπου το 20% των μαθητών απουσιάζουν από τα δημοτικά σχολεία των τριών δήμων της Πιερίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο OlympusMera.gr η προϊσταμένη κ. Μαριάνθη Παπαθανασίου ήδη το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο παραμένει αυξημένος ο αριθμός των παιδιών που απουσιάζουν. Για τη διακοπή των μαθημάτων λόγω της εποχικής γρίπης η απόφαση λαμβάνεται από το Υπουργείο Υγείας και τις κατά τόπους διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συνεργασία με τους δήμους. Πάντως στην Πιερία δεν υπήρξε τέτοια ανάγκη για κλείσιμο των σχολείων, όπως σε άλλες περιοχές.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Συγκριτικά με τις απουσίες της περασμένης Παρασκευής 31 Ιανουαρίου, χθες Δευτέρα έλειπαν λιγότεροι μαθητές.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στους τρεις δήμους

Δήμος Κατερίνης

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ: 6650

ΑΠΟΥΣΙΕΣ (31/01): 1820 (03/02): 1389 (21%)

Δήμος Δίου-Ολύμπου

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ: 1933

ΑΠΟΥΣΙΕΣ (31/01): 350 (03/02): 320 (16,55%)

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού

ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΘΗΤΩΝ: 834

ΑΠΟΥΣΙΕΣ (31/01): 240 (03/02 )164 (20%)

logo podas

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, ενώ παρουσιαζει την εκπομπή “Καθημερινά” που προβάλλεται Δευτέρα με Παρασκευή στις 16:00, στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων....
Είναι παντρεμένη με το Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα