ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη | Το 3μελές Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης υποχρέωσε το Δήμο Κατερίνης να πληρώσει σε πολίτη χρηματική οφειλή που δεν είχε εγκρίνει ο επίτροπος του Συμβουλίου

Το δικαστήριο έκρινε ότι πρέπει να πληρώνονται όλα τα  χρηματικά εντάλματα, ακόμα και τα μη νόμιμα – εκτός αν ανακληθούν ή ακυρωθούν δικαστικά

Το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης με απόφαση που εκδόθηκε την 20-1-2020 υποχρέωσε το Δήμο Κατερίνης να πληρώσει οφειλή σε πολίτη που δεν είχε εγκριθεί από την επίτροπο της Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Δήμος Κατερίνης κρίθηκε ότι δεν έχει δικαίωμα Έφεσης και η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή, αφού κρίθηκε ότι υποχρέωση για πληρωμή υπάρχει ακόμη και σε μη νόμιμο λογαριασμό, εκτός αν ανακληθεί το ένταλμα ή ακυρωθεί δικαστικά. Η οφειλή είχε προκύψει το 2014, αλλά δεν εγκρίθηκε η πληρωμή από τον επίτροπο.

Ο πολίτης το 2018 προσέφυγε στα δικαστήρια που στην ουσία δικαίωσαν και τον προσφεύγοντα και το Δήμο Κατερίνης, αφού κρίθηκε ότι εσφαλμένα ο επίτροπος επέστρεψε αθεώρητο το χρηματικό ένταλμα πληρωμής. Την υπόθεση χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο Παπανικολάου και ίσως τα πιο σημαντικά νομικά στοιχεία της υπόθεσης είναι:

1) το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση μέσα σε ένα χρόνο από την κατάθεση της αγωγής

2) ο Δήμος Κατερίνης δεν έχει δικαίωμα από το νόμο να κάνει Έφεση και

3) ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συμβουλίου οφείλει να εγκρίνει κάθε χρηματικό ένταλμα, που δεν έχει ανακληθεί ή δεν έχει ακυρωθεί.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας