ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω | Εορτάστηκε η μνήμη Του, στο νέο μοναστήρι στο Λιτόχωρο

Εορτάστηκε πάνδημα και πανηγυρικά και φέτος η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, προστάτου και εφόρου της επαρχίας ημών, κτίτορος της Μονής καθώς και προστάτου της ομώνυμης Ιεραποστολικής Στέγης.

Της πανηγυρικής Συνάξεως προέστει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων ιεραρχών, καθηγουμένων, ιερέων και διακόνων.

Για άλλη μια φορά ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίου Νικάνωρος Ζάβορδας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, κόμισε την κάρα του Αγίου, που υπήρξε συνασκητής και φίλος του εορτάζοντος Οσίου Διονυσίου.

Πέρα από το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο Μοναστήρι του Αγίου Διονύσιου στο Λιτόχωρο, η διακριτική παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου και του δημάρχου Δίου Ολύμπου κ. Βαγγέλη Γερολιόλιου, πλήθους δημοτικών και τοπικών συμβούλων της περιοχής, καθώς και των στρατιωτικών – αστυνομικών αρχών της Πιερίας, είναι κάτι που αξίζει να σχολιάστει.

About the author

Ιωάννης Ζ. Παπαζαχαρίας

Γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του '76 στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλωσε στο Λιτόχωρο του Ολύμπου.
Σπούδασε Δασολογία στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη.
Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε με το dionolympos blogspot που στην συνέχεια εξέλιξε στο site "Τα Ολύμπια Νέα".
Αρθρογραφεί πολιτικά, σχολιάζει τις εξελίξεις και έχει ως στόχο να αναδείξει την ιστορία του τόπου του με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές στο προσκήνιο.
Δεν του αρέσει να φαίνεται, κάνει τη δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα...
Αγαπά καθετί Ελληνικό, ασχολείται με την γενεαλογία και τις γεύσεις (κάτι που του έμεινε από την ενασχόλησή του στο παρελθόν).
Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό περιγράφεται με μία μόνο λέξη: ΑΡΗΣ!
Από το 2017 κατοικεί στην Κατερίνη.
Είναι πατέρας της Κορτέσσας, του Ζαχαρία και του Δημήτρη.
Επικοινωνήστε μαζί του στο ipapazacharias@gmail.com

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα