ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ογκώδης επέμβαση της πυροσβεστικής με 9 οχήματα και 30 άνδρες στη χθεσινή φωτιά της Σεβαστής | Ζημία χιλιάδων ευρώ για την επιχείρηση

Εννέα οχήματα με 30 πυροσβέστες από Κατερίνη, Λιτόχωρο, Κολινδρό, Σίνδο και Αλεξάνδρεια επιχειρούσαν για περισσότερη από μία ώρα προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε εχθες γύρω στις 19:30 το απόγευμα σε εργοστάσιο μονωτικών υλικών στη Σεβαστή Πιερίας.

Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 19:41 όταν υπάλληλοι που εργάζονταν εκείνη την ώρα στο εργοστάσιο αντιλήφθηκαν ότι μέρος της παραγωγής στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Επρόκειτο για παλέτες με εξηλασμένη πολυστερίνη (φελιζόλ) που αποτελεί ένα άκρως εύφλεκτο υλικό.

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής σε συνδυασμό με τον άνεμο που έπνεε προς τη θάλασσα και όχι προς το κεντρικό κτήριο της επιχείρησης είχε ως αποτέλεσμα γρήγορα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και να σβήσει γύρω στις 10:00 το βράδυ.

Η ζημία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται στις 140 με 150 χιλιάδες ευρώ ενώ έχει οριστεί χημικός μηχανικός ως πραγματογνώμονας προκειμένου να διερευνηθεί η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά με το ενδεχόμενο του εμπρησμού, μέχρι στιγμής, να μην στοιχειοθετείται.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα