ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποτονική η αγορά της Κατερίνης τις γιορτές

Για διψήφιο αριθμό πτώσης του τζίρου το Δεκέμβριο κάνουν λόγο έμποροι και καταστηματάρχες στην Κατερίνη. Η αγορά κινήθηκε υποτονικά και μόνο για τα απολύτως αναγκαία, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας. 

Μειωμένη αγοραστική κίνηση

“Για υποτονικότητα σε σχέση με πέρυσι στην αγορά της Κατερίνης” έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κώστας Ρέχας μιλώντας στο OlympusMera.gr. “Ήδη πέρυσι υπήρχε πτώση του τζίρου και φέτος κινηθήκαμε σε ακόμη πιο χαμηλά επίπεδα”, σημείωσε.

Όπως ανεφερε χαρακτηριστικά, συγκεκριμένοι ήταν οι λόγοι της μειωμένης αγοραστικής κίνησης. Οι αυξημένες υποχρεώσεις (τέλη κυκλοφορίας, ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία κ.α) τον μήνα Δεκέμβριο, το επίδομα που δεν δόθηκε φέτος (πέρυσι είχε δοθεί εκτάκτως η επονομαζόμενη “13η σύνταξη”) και η γενικότερη οικονομική κρίση που συνεχίζει να βιώνει η ελληνική κοινωνία γεγονός που δημιουργία μία “ψυχολογική” επισφάλεια για το μέλλον. “Η κίνηση της αγοράς είναι και θέμα ψυχολογίας που ακόμη δεν έχει επανακτήσει ο Έλληνας” σημείωσε επιπλέον ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες οι “Γωνιές των Χριστουγέννων”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ρέχας σημείωσε ότι η νέα φιλοσοφία των χριστουγεννιάτικων δράσεων σε διάφορά σημεία δεν λειτούργησε προς όφελος της πόλης αλλά και της αγοράς κατά τη διάρκεια των γιορτών. “Θεωρώ πως τα σημεία αναφοράς των χριστουγεννιάτικων δράσεων θα πρέπει να είναι ένα, το πολύ δύο. Και το δημοτικό πάρκο θα πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να υποβαθμιστεί. Νομίζω ότι υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να παρουσιάσουμε κάτι πολύ καλύτερο του χρόνου. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται αλλά νομίζω ότι θα πρέπει, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, τα Τρίκαλα, τη Δράμα, ή τη Λάρισα, το επίκεντρο των δράσεων να εστιάζεται σε ένα σημείο” ανέφερε συγκεκριμένα. “Πάντως για την αγορά δεν υπήρχε διαφορά που να σχετίζεται με τις χριστουγεννιάτικες δράσεις”, ξεκαθάρισε ο κ. Ρέχας.

logo podas

About the author

Ελίνα Διαμαντόπουλου

Η Ελίνα Διαμαντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη.
Ήξερε από πολύ μικρή ότι ήθελε να γίνει δημοσιογράφος... από τότε δηλαδή που υποχρέωνε τους συμμαθητές στην έκτη δημοτικού να εκφωνούν, εν είδει δελτίου ειδήσεων, τα ρεπορτάζ που η ίδια έγραφε.
Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος σε αθλητική εφημερίδα της συμπρωτεύουσας. Θα συνεχίσει θα εργάζεται σε αθλητικά έντυπα, αθλητικά ραδιόφωνα και γραφεία Τύπου στη Θεσσαλονίκη για περίπου μία δεκαετία.
Το 2008 επιστρέφει στην Κατερίνη όπου δημιουργεί την οικογένειά της και συνεχίζει να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τοπικό Τύπο και την τηλεόραση. Σήμερα εργάζεται ως ανταποκρίτρια της TV100 στην Πιερία, παρουσιαζει την εκπομπή “Τη δροσιά του να ‘χεις” στη DION τηλεόραση Κεντρικής Μακεδονίας ενώ κάθε πρωί 9 με 10 σερβίρει Πρωινό στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2.
Αγαπημένα της θέματα όσα αφορούν τον πολιτισμό, όχι μόνο γιατί σχετίζονται με τις σπουδές της αλλά κυρίως γιατί θεωρεί ότι στα θέματα του πολιτισμού “κρύβονται” οι σπουδαίες προσωπικότητες της εποχής μας αλλά και γιατί κάθε θέμα, όπως η ίδια λέει, έχει με έναν διαφορετικό τρόπο και μία πολιτισμική διάσταση. Οι ανησυχίες της αυτές γύρω από τα θέματα του πολιτισμού την οδήγησαν σε πιο εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα σχετικά με τη διοίκηση των πολιτισμικών μονάδων.... Ακόμη απορεί γιατί δεν το είχε κάνει νωρίτερα!
Είναι παντρεμένη με τον Χάρη και είναι μητέρα της Όλγας και του Γιώργου.

Add Comment

Click here to post a comment