ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Δίου – Ολύμπου | Το πρώτο βήμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων από το κρύο

Με ιδιαίτερη ευαισθησία η νέα δημοτική αρχή προσεγγίζει το θέμα των αδέσποτων

Μέχρι πρότινως ο Δήμος Δίου – Ολύμπου δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να επιδείξει στο θέμα των αδέσποτων ζώων και στην φροντίδα τους. Απεναντίας είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο για φόλες. Μάλιστα είχε γίνει στο Λιτόχωρο και συλλαλητήριο για την προστασία των αδέσποτων στο οποίο συμμετείχε και ο πρώην δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος. Πέρα από το πλακάτ που κρατούσε ο πρώην δήμαρχος ενάντια στις φόλες, τις δηλώσεις συμπαράστασης στους φιλόζωους και τα χαζοχαρούμενα γελάκια, η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε απολύτως τίποτα για το θέμα των αδέσποτων, απεναντίας με την αδιαφορία της δυσφημούσε την περιοχή.

Όλα αυτά μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019. Η προσέγγιση του θέματος είναι εντελώς διαφορετική από τη νέα δημοτική αρχή. Καταρχάς, υπάρχει ειλημμένη απόφαση από τη νέα διοίκηση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο δήμο Δίου Ολύμπου (διαβάστε ΕΔΩ).

Τις τελευταίες ημέρες, ο δήμος Δίου – Ολύμπου κατασκεύασε και τοποθετεί ξύλινα σπιτάκια όπου θα στεγάσουν τα αδέσποτα ζώα και θα τα προφυλάξουν από τα καιρικά φαινόμενα. Η κίνηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα προς την θετική κατεύθυνση που γίνεται αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους δημότες (αν κρίνουμε από τα like και τις κοινοποιήσεις στην ανάρτηση του δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου στο facebook)

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα