ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Όλυμπος και το φαράγγι Βίκου-Αώου στα 10 δημοφιλέστερα εθνικά πάρκα της Ευρώπης

Σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών Holidu που χρησιμοποίησε στοιχεία από τη Google

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περνούν το χρόνο τους στη φύση και από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, πεζοπόροι ανεβαίνουν τα βουνά. Η εμπειρία κοντά στη φύση μπορεί να βιωθεί ιδιαίτερα καλά στα εθνικά πάρκα – προστατευόμενες περιοχές, όπου διατηρείται ο αρχικός χαρακτήρας της περιοχής και ασκείται μικρή ή και καθόλου ανθρώπινη επίδραση.

Μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες εθνικά πάρκα, τα οποία αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η μηχανή αναζήτησης εξοχικών κατοικιών Holidu χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη Google, συγκέντρωσε σε μια κατάταξη τα δέκα δημοφιλέστερα ευρωπαϊκά εθνικά πάρκα.

1. Snowdonia National Park, Ουαλία – 4,9 με 18.522 κριτικές
2. Bieszczady National Park, Πολωνία – 4,9 με 10.295 κριτικές
3. Rila National Park, Βουλγαρία – 4,9 με 7.990 κριτικές
4. Ordesa and Monte Perdido National Park, Ισπανία – 4,9 με 7.795 κριτικές
5. Saxon Switzerland National Park, Γερμανία – 4,9 με 5.897 κριτικές
6. Stolowe Mountains National Park, Πολωνία – 4,9 με 5.752 κριτικές
7. Durmitor National Park, Μαυροβούνιο – 4,9 με 5.483 κριτικές
8. National Park Mount Olympus, Ελλάδα – 4,9 με 2.191 κριτικές
9. Jotunheimen National Park, Νορβηγία – 4,9 με 2.058 κριτικές
10. Vikos–Aoos National Park, Ελλάδα – 4,9 με 1.869 κριτικές

Όπως αναφέρει η Holidu, ”Ο θρυλικός Όλυμπος χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο εθνικό πάρκο στην Ελλάδα το 1938. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Μύτικας, η υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου (2.918 μ.) ήταν ο τόπος όπου συναντιόντουσαν οι θεοί και το Στεφάνι (2.909 μέτρα), η ελαφρώς χαμηλότερη κορυφή, ήταν ο θρόνος του Δία, του πατέρα των θεών. Εάν φτάσετε σε αυτά τα ύψη, μπορείτε να αισθανθείτε σίγουρα ότι βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου. Δύο άλλες κορυφές σε παρόμοια υψόμετρα, το Σκολιό (2.911 μέτρα) και η Σκάλα (2.866 μέτρα), θα ικανοποιήσουν τους ορειβάτες. Πληροφορίες για μονοπάτια πεζοπορίας, μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, καθώς και για μητρικά φυτά και ζώα, μπορείτε να βρείτε στο Κέντρο Επισκεπτών κοντά στο Λιτόχωρο. Ο χώρος είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για τις εκδρομές σας”.

Για το Εθνικό Πάρκο Βίκου Αώου, η Holidu λέει ότι ”βρίσκεται σε μια περιοχή που ονομάζεται Ζαγόρι. Το Εθνικό Πάρκο έχει πάρει το όνομά του από δύο φαράγγια, με το φαράγγι του Βίκου να είναι το πιο γνωστό – εν μέρει επειδή βρίσκεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness. Ο λόγος; η αναλογία μεταξύ του βαθύτερου σημείου και του χαμηλότερου σε πλάτος είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Επίσης συναρπαστικά είναι τα 45 χωριά της περιοχής του Ζαγορίου που συνδέονται με παλιές πέτρινες τοξοειδείς γέφυρες και μονοπάτια για γαϊδούρια. Σήμερα αποτελούν το δίκτυο διαδρομών για ημερήσιες εκδρομές και πολυήμερες εκδρομές και παρέχουν ειδυλλιακές πανοραμικές εικόνες που σας μεταφέρουν στο Μεσαίωνα”.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα