ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο αίτημα για επικαιροποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον δήμο Δίου-Ολύμπου

Για μία ακόμη φορα στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται ο δήμος Δίου-Oλύμπου. 

Με βομβαρισμένο τοπίο μοιάζει η παραλιακή ζώνη του δήμου Δίου-Ολύμπου καθώς από χθες το απόγευμα βρίσκεται στο έλεος ισχυρών βροχοπτώσεων που έχουν δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα και μεγάλες καταστροφές. 

Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί ο Πλαταμώνας όπου υποχώρησε (κοντά στο Stavento), τμήμα του εδάφους με αποτέλεσμα να προκληθεί κατολίσθηση. 

Πολλά ρέματα έχουν υπερχειλίσει, ένα από αυτά το Ξηρολάκι, που έχει καλύψει για μία ακόμη φορά τμήμα του επαρχιακού δρόμου προς Κονταριώτισσα και Άγιο Σπυρίδωνα. . 

Φωτό: Μαρία Βαλσαμίδου / Facebook
Φωτό: Μαρία Βαλσαμίδου/ Facebook

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει στη Σκοτίνα, γέφυρα , που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, είναι υπό κατάρρευση ενώ και ολόκληρη η περιοχή του Βαρικού έχει πλημμυρίσει. 

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί επίσης τα δίκτυτα ύδρευσης ενώ πριν από λίγο με ανακοίνωσή της η ΔΕΑΔΟΛ  απαγορεύει στους δημότες του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων να χρησιμοποιούν το νέρο μέχρι να εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση. 

Επίσης υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης καθώς έχουν πέσει ακόμη και κολώνες της ΔΕΗ . 

Στα σημεία επιχειρούν τόσο ο δήμος και η Π.Ε Πιερίας με τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής όπου χρειάζεται. 

Το πρωί στις πληγείσες περιοχές βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου προκειμένου να κάνει αυτοψία στα επιμέρους σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα ενώ έχει ήδη σταλεί εκ νέου αίτημα για επικαιροποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία ούτως η άλλως βρίσκεται ο δήμος, μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου από τις προηγούμενη κακοκαιρία του Γηρυώνη. 

Το φαινόμενο ακόμη δεν έχει εκτονωθεί ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ από το βράδυ θα υπάρχει εξασθένηση. 

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα