ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η υπόθεση αρπαγής του γυμνασιάρχη Αιγινίου

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει το πρωτοφανές περιστατικό της αρπαγής του διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας το 2021 από αυτοαποκαλούμενος «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Μετά τη συγκλονιστική περιγραφή του θύματος και τις καταθέσεις των μαρτύρων σειρά, ένας ένας οι 11 κατηγορούμενοι ανεβαίνουν στο εδώλιο για να απολογηθούν. Σημειώνεται ότι τρεις από αυτούς είναι κρατούμενοι ενώ κατηγορούνται κατά περίπτωση για οργάνωση περισσότερων προσώπων για διάπραξη κακουργήματος, της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της αρπαγής, της απλής σωματικής βλάβης και της παραβίασης των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωινό της 10ης Δεκεμβρίου όταν οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», διαφωνώντας με τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, μετέβησαν στο σχολείο του Αιγινίου και απήγαγαν τον διευθυντή για να τον μεταφέρουν στην αστυνομία. Ο γυμνασιάρχης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας ενώ οι 11 συνελήφθησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, που είναι και κρατούμενος, είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι ήθελαν να τον μεταφέρουν στην αστυνομία «για να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία».

«Εμείς πήγαμε πρώτα από όλα για να συζητήσουμε, αλλά δεν δεχόταν… Θέλαμε να εισακουστούμε, ώστε τα παιδιά που δεν θέλουν rapid test να μην κάνουν. Κατά τη δική μας άποψη, αυτό που έκανε ήταν παράνομο», είπε ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στον γυμνασιάρχη που ακολουθούσε τα κυβερνητικά μέτρα που ίσχυαν καθολικά.

«Μας απαντούσε βίαια. Δεν ήταν φοβισμένος, το ήξερε, το είχε ακούσει. Ήταν αγριεμένος», συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το αν γνώριζαν ότι αυτό που σχεδίασαν ήταν εκτός νόμου είπε ότι «είχαμε διαβεβαίωση από τον συγκατηγορούμενό μου που είναι πρώην αστυνομικός ότι ήταν νόμιμο να τον πιάσουμε και να τον οδηγήσουμε στο τμήμα. Είχαμε την αίσθηση ότι αν κάποιος κάνει κάτι παράνομο, ένας πολίτης μπορεί να τον πιάσει και να τον πάει στην αστυνομία», είπε ακόμα.

«Εκείνη τη στιγμή είχα δίκιο αλλά αν ήξερα ότι θα μείνω στη φυλακή 18 μήνες, δεν θα το έκανα. Δεν είμαι βλάκας», κατέληξε στην απολογία του.

Από την πλευρά του ο δεύτερος κατηγορούμενος, που ήταν πρώην αστυνομικός, είπε πως ξεκαθάρισε στον πρώτο κατηγορούμενο πως θα πάει στο σχολείο «αλλά ότι δεν θα συμμετάσχω σε τίποτα. Πήγα από περιέργεια», ανέφερε μεταξύ άλλων και τόνισε ότι παλαιότερα είχε κάνει μήνυση κατά του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας