ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Κατερίνη και Λιτόχωρο τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας, του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτοχώρου και του Συλλόγου Γυναικών Λιτοχώρου

Με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης και του Λιτοχώρου τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας, το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου και ο Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου.

Με μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση στην Κατερίνη. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γ. Ευαγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Ν. Πιερίας καταδίκασε τις πολιτικές που έχουν τσακίσει τις συντάξεις και κάλεσε τους συνταξιούχους να μη δώσουν λευκή επιταγή σε παλιούς και νέους σωτήρες, αλλά να δυναμώσουν τους αγώνες για συντάξεις και κοινωνικές παροχές στο ύψος των αναγκών.

Στη συνέχεια η Στ. Νικολάου στην κεντρική ομιλία τόνισε οτι “σήμερα είναι μέρα τιμής και μνήμης των χιλιάδων αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας. Βαδίζουμε σήμερα στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, τιμούμε τους 200 της Καισαριανής, εμπνεόμαστε από την εργατική εξέγερση τον Μάη του ’36 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η μόνη  πραγματική ελπίδα βρίσκεται στα σωματεία, στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζόμενων. Η ζωή μας το αποδεικνύει πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχει αποτελέσματα”.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την πάλη μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας. Προβάλλουμε αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματα μας. Δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες και σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις”.

Στο Λιτόχωρο ο Φ. Ντιμπέλος πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτοχώρου, εξέφρασε την αγάνακτηση των συνταξιούχων από τις πολιτικές φτωχοποίησης του λαού και κάλεσε σε διαρκή συλλογικό αγώνα για να βγει ο λαός νικητής.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Επιτροπής Εργαζομένων στο Δήμο Δίου Ολύμπου απηύθηνε ο Σ. Στρογγύλης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως οι εργαζόμενοι στο Δήμο παλέυουν για Μέτρα Προστασίας και σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους χωρίς προϋποθέσεις. Κάλεσε τους συναδέλφους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να παλέψουν ενάντια σε όσους τσακίζουν ένα ένα τα δικαιώματά τους.

Η Δ. Μπότσαρη πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου την αλληλεγγύη των γυναικών στους εργατικούς αγώνες όλου του κόσμου και κάλεσε τις γυναίκες να συσπειρωθούν στο Σύλλογο, στα Συνδικάτα για να παλέψουν για μια κοινωνία χωρίς ανισοτιμία, εκμετάλλευση, πολέμους.

Με το τέλος των δύο συγκεντρώσεων ακολούθησε πορεία με συνθήματα όπως “Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά” και “Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές”, κλπ. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών από τα Σωματεία, το παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, το Τ.Σ της ΚΝΕ και την Τ.Ε του ΚΚΕ στη μνήμη των αλύγιστων της ταξικής πάλης.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας