ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λιτόχωρο | Νυκτερινή άσκηση με πραγματικά πυρά

Στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτοχώρου – Πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στρατού Ξηράς

Μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Στρατού Ξηράς είναι η νυχτερινή άσκηση με χρήση πραγματικών πυρών, που δοκιμάζει προσωπικό, διοικητές και μέσα. 

Μία τέτοια Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Ωρίων-Άδης» διεξήχθη από  το προσωπικό της XXIV (24ης) Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIV ΤΘΤ), που φέρει τον ιστορικό τίτλο «1ο Σύνταγμα Ιππικού – Φλώρινα», στο πεδίο βολής αρμάτων του Λιτοχώρου. 

Η προαναφερθείσα άσκηση είναι μία νυχτερινή άσκηση με πραγματικά πυρά, η οποία υλοποιεί το δόγμα εκπαιδεύσεως του ΣΞ Εκπαιδεύεσαι, όπως θα πολεμήσεις» και εξομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες του σύγχρονου πεδίου μάχης. Μάλιστα το ΓΕΣ επισημαίνει ότι «Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε οδηγίες για διεξαγωγή ασκήσεων με βάση το δόγμα “εκπαιδευόμαστε όπως θα πολεμήσουμε” με έμφαση στις νυκτερινές επιχειρήσεις».

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς», καταλήγει χαρακτηριστικώς από το ΓΕΣ.    

Την άσκηση παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της ΧΧ (20ης) Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (XX ΤΘΜ) Υποστράτηγος Αντώνιος Χατζηγεωργίου και ο Διοικητής της ΧΧIV ΤΘΤ Ταξίαρχος Ιωάννης Δημητρέλλος, όλοι τους «μαυροσκούφηδες» και προερχόμενοι εκ του Όπλου του Ιππικού-Τεθωρακισμένων.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας