ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η χειροτονία του νέου ποιμένα της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκε την περασμένη Κυριακή 2/4 στον Ιερό Ναό της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης η χειροτονία του νέου ποιμένα της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Αιδέσιμος Νικόλαος Σταμούλης χειροτονήθηκε με κάθε επισημότητα λειτουργός της Ευαγγελικής Εκκλησίας σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές λειτουργίας της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το χειροθετούν πρεσβυτέριο απαρτιζόταν από τον Αιδ. Παναγιώτη Κανταρτζή, ποιμένα της Α΄ Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών και Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας Ελλάδος, τον Αιδ. Σωτήριο Μπούκη, ποιμένα της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης, και τον Αιδ. Ιωάννη Υφαντίδη, τέως ποιμένα της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, οι οποίοι απηύθυναν προτρεπτικούς λόγους προς τον χειροτονούμενο και το ποίμνιο.

Τόσο ο χειροτονούμενος όσο και το πρεσβυτέριο της τοπικής Εκκλησίας, εκπροσωπώντας το ποίμνιο, έδωσαν τις νενομισμένες υποσχέσεις, και ακολούθησε η κυρίως τελετή της χειροτονίας. Ακολούθησε η αντιφώνηση και η προσευχή ευλογίας του Αιδ. Νίκου Σταμούλη, ο οποίος ανέλαβε επισήμως τα νέα του καθήκοντα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γενικής Συνόδου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Βορείας Συνόδου της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και ποιμένες και πρεσβύτεροι Ευαγγελικών Εκκλησιών και πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα, ενώ το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Πλαταμώνος και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο πατήρ Δημήτριος Γκόλιας από την όμορη ενορία του Ιερού Ναού της Αγίας Άννας, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου καθώς και οι βουλευτές του Νομού Πιερίας, κ.κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης είναι η μεγαλύτερη Ελληνική Ευαγγελική ενορία και ότι η εγκατάσταση του νέου ποιμένα φέρει διττή βαρύνουσα ιστορική σημασία: αφενός γιατί λαμβάνει χώρα στην επέτειο των 100 χρόνων (1923-2023) από την ίδρυσή της, αφετέρου γιατί σηματοδοτεί και επίσημα την ‘αλλαγή σελίδας’ για την εκκλησία ύστερα από την μακροχρόνια – επί 27 συναπτά έτη – διαποίμανσή της από τον ποιμένα Αιδέσιμο Ιωάννη Υφαντίδη, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στον νέο ποιμένα.

Το Πρεσβυτέριο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή χειροτονίας του νέου της ποιμένα.

Την τελετή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά στον ακόλουθο σύνδεσμο από το κανάλι της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=cQnqK_e8vsw

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα