ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία γονέων του Ειδικού Δημοτικού για το παμπάλαιο και επικίνδυνο όχημα που μεταφέρει τα παιδιά τους

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τα τρία τουλάχιστον τελευταία χρόνια προσπάθησε να επικοινωνήσει –και σπανίως τα κατάφερε- με τους υπεύθυνους (Δήμαρχο, Σχολική επιτροπή κλπ.). “Μέχρι τώρα ακούσαμε σκόρπιες και γενικόλογες υποσχέσεις και ανούσια λόγια συμπόνοιας”.

Παρά τις αλλεπαλληλες οχλήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, για αντικατάσταση του παλιού οχήματος που μεταφέρει τα παιδιά τους στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Γανόχωρας, όπως καταγέλλουν οι γονείς, ουδείς από τους αρμοδίους της Δημοτικής Αρχής δεν έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον, ούτε δραστηριοποιήθηκε για να αντικατασταθεί. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι 20 ετών και εμφανίζει πολύ συχνά βλάβες που το θέτουν εκτός λειτουργίας.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΕΜΑ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κατερίνης βρίσκεται στη Γανόχωρα έξω από τον αστικό ιστό της πόλης. Τα παιδιά που φοιτούν εκεί μετακινούνται είτε με ταξί, είτε με το σχολικό λεωφορείο. Το λεωφορείο είναι κατασκευής του 2003 και τα τελευταία χρόνια μας «δείχνει» την ηλικία του. Συχνές βλάβες, ανεπαρκής εσωτερική θέρμανση και γενικά προβλήματα παλαιότητας το βγάζουν συχνά εκτός λειτουργίας –παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του οδηγού- και αφήνουν τα παιδιά χωρίς μέσο μετακίνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λεωφορείο δεν εξυπηρετεί μόνο την πρωινή και μεσημβρινή μετακίνηση των παιδιών αλλά και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκδρομές εντός πόλης.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τα τρία τουλάχιστον τελευταία χρόνια προσπάθησε να επικοινωνήσει –και σπανίως τα κατάφερε- με τους υπεύθυνους (Δήμαρχο, Σχολική επιτροπή κλπ.). Μέχρι τώρα ακούσαμε σκόρπιες και γενικόλογες υποσχέσεις και ανούσια λόγια συμπόνοιας. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και να
γνωστοποιήσουμε σε όλους ότι:
Το λεωφορείο κουβαλάει παιδάκια με σοβαρές σωματικές και νοητικές αναπηρίες.
 Έχει ακινητοποιηθεί κατά καιρούς στο δρόμο από βλάβες.
 Η άδεια του ισχύει μόνο για δύο χρόνια ακόμη.
 Για οποιοδήποτε πρόβλημα-ατύχημα που θα οφείλεται στην παλαιότητα του οι ευθύνες θα βαρύνουν τους αρμόδιους φορείς.

Τελικά αναρωτιόμαστε, το ενδιαφέρον και η ευαισθησία των αρμοδίων για τα παιδιά ΑμεΑ είναι πραγματικό ή εξαντλείται σε επετειακές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας και σε φωτογραφίσεις για την ανάρτηση σε ιστοσελίδες και κοινωνικά Δίκτυα;

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα