ΚΟΙΝΩΝΙΑ

I. Μ. Κίτρους | Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στο Δυρράχιο

 Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από το φονικό σεισμό στο Δυρράχιο Αλβανίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλες τις οικογένειες των κατοίκων της γείτονος χώρας  που περνούν δύσκολες στιγμές.

          Οι φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως ενεργοποιήθηκαν άμεσα κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου  και συγκεκριμένα οι εθελοντές και οι υπεύθυνοι ιερείς της  Tράπεζας Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» συγκέντρωσαν 2.000 κουβέρτες, ρούχα, κλινοσπέσματα, υποδήματα, παιδικά παιχνίδια, κ.ά. που θα στηρίξουν τους πληγέντες κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών.

          Όλα τα  είδη παραδόθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για να σταλούν οργανωμένα μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον δοκιμαζόμενο λαό της Αλβανίας.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη γείτονα χώρα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη συμπάθεια και τη βαθύτατη  αγάπη του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας για τα θύματα και τους πληγέντες γείτονές μας. Ολόψυχα ευχόμαστε, όπως ο Θεός να δώσει τη δύναμη και την ενίσχυση, ώστε ο γειτονικός λαός να αντιμετωπίσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα τη τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει. Η προσευχή μας προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας είναι να μην ξαναζήσουν οι άνθρωποι τέτοιες καταστάσεις».

          Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και την Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου  για τον καλύτερο συντονισμό της βοήθειας.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα