ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 15/3 τα ΜΜΕ – Παραλύει η χώρα την Πέμπτη

Από τις 5:00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 5:00 το πρωί της Πέμπτης οι δημοσιογράφοι απεργούν με φόντο το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Τη σκυτάλη των διεκδικήσεων παραλαμβάνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται και πάλι η χώρα από σήμερα, Τετάρτη, με αποκορύφωμα την Πέμπτη και με φόντο το έγκλημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα σήμερα από τις 5:00 το πρωί έως τις 5:00 το πρωί της Πέμπτης απεργούν όλοι δημοσιογράφοι της χώρας, απαιτώντας ασφαλείς μετακινήσεις και ασφαλείς χώρους εργασίας και βέβαια «να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κατά τόπους ενώσεις συντακτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2022 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:

  • Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες

· Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.

  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
  • Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό

Καλούμε τους συνάδελφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων επιδιώκει να τιμά την αποστολή της. Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους συνάδελφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα