ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη | Πορεία και διαμαρτυρία του συνδικάτου “Η Πρωτοπορία” στο Σιδηροδρομικό Σταθμό

Μαζική καταδίκη του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», και μέλη συνταξιουχικών και άλλων Σωματείων της Πιερίας, στο σταθμό του ΟΣΕ στην Κατερίνη.

Με συνθήματα όπως  «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», «Οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα», οι διαδηλωτές έδωσαν την υπόσχεση οτι η οργή των εργαζομένων και του λαού θα γίνει ποτάμι που θα στείλει στον αγύριστο τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους που στο όνομα της απελευθέρωσης των μεταφορών λογαριάζουν τις ζωές μας ως κόστος.

Ο αντιπρόεδρος της Διοίκησης του ΣΙΥΝΠ, Δ. Ευαγγελόπουλος, τόνισε στην ομιλία του οτι «Τώρα δεν είναι ώρα να σιωπήσουμε. Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να γίνουν η φωνή των νεκρών, να διεκδικήσουν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, στα σχολεία, παντού. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός για να προστατέψουμε τις ζωές μας».

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της περιοχής του Σ. Σταθμού. Τις επόμενες μέρες το ΣΙΥΝΠ θα συνεχίσει την αγωνιστική του δραστηριότητα, όχι σιωπηλά, αλλά βροντοφωνάζοντας «Όχι άλλοι νεκροί για τα κέρδη τους».

Πρόσφατα άρθρα