ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια στάση στην οδό… Πάλμα παρακαλώ!

Με την απαραίτητη προετοιμασία και τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή ονοματοδοσίας της οδικής αρτηρίας που διατρέχει το παραλιακό μέτωπο του Κορινού και της Καλλιθέας μέχρι και τα φανάρια της Παραλίας Κατερίνης. Ένας δρόμος που από χθες ονομάζεται Dragan Markovic Palma, στο όνομα του Σέρβου αρχηγού του ακροδεξιού κόμματος “Ενωμένη Σερβία”.

Η δημοτική αρχή φρόντισε φυσικά να εξωραΐσει το σημείο όπου θα γίνονταν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας στην αρχή του δρόμου, καθαρίζοντας σχολαστικά την περιοχή και κόβοντας τα χόρτα.

Μόνο που καλώπισε μόνο όσα… βλέπει η πεθερά. Γιατί όσοι κινούνται στην περιοχή καθημερινά γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για ένα δρόμο, που, αν και από τους πιο πολυσύχναστους, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, είναι από τους πλέον παραμελημένους και αφρόντιστους.

Ενδεικτική είναι η στάση του υπεραστικού ΚΤΕΛ λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που έγινε η χθεσινή φιέστα. Όλο το καλοκαίρι είναι “πνιγμένη” μέσα στα χόρτα και είναι σχεδόν αθέατη από το δρόμο. Πρόκειται για την τελευταία στάση του δρομολογίου που εκτελεί το υπεραστικό ΚΤΕΛ από την Κατερίνη στην Παραλία Κορινού. Είναι η ατύπως λεγόμενη στάση “Καλάμι” (από το beach bar που βρίσκεται εκεί) όπου κατεβαίνουν κυρίως οι επιβάτες που θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Το δρομολόγιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού χρησιμοποιούν κυρίως τουρίστες που κατεβαίνοντας στη συγκεκριμένη στάση προφανώς είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν πριν κάνουν τη βουτιά τους στη θάλασσα.

Αυτή τη ντροπιαστική εικόνα αντικρίζουν και σε άλλες στάσεις του Κορινού επιβάτες λεωφορείων και διερχόμενοι οδηγοί καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως για παράδειγμα η στάση που βρίσκεται έξω από το χωριό πριν τη γέφυρα που οδηγεί στην παλαιά εθνική οδό.

Και να σκεφτεί κανείς ότι από τον συγκεκριμένο δρόμο περνά όλη η Κεντρική Μακεδονά για να κάνει τα μπάνια της στις παραλίες του δήμου Κατερίνης. Οι καθαρές και ασφαλείς στάσεις των λεωφορείων συνθέτουν-το λιγότερο-την εικόνα μιας ποιοτικής διαμονής στην περιοχή.

Δυστυχώς όμως η εγκατάλειψη που βιώνει ο Κορινός δεν κουκουλώνεται με φιέστες που στήνονται για να εξυπητετήσουν τις δημόσιες σχέσεις κάποιων. Οι κάτοικοι του Κορινού είναι εξαγριωμένοι που ο δήμαρχος τους “φόρτωσε” το όνομα του αμφιλεγόμενου Πάλμα. Γιατί ως γνωστόν η αρχική πρόθεση ήταν να δοθεί το όνομά του στον παραλιακό δρόμο Παραλίας – Κατερινόσκαλας. Καθλως φαίνεται όμως οι αντιδράσεις από παραλιώτες αλλά και θεσμικούς τουριστικούς φορείς καθώς και όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση που καταψήφισε την πρωτοβουλία, οδήγησαν τη δημοτική αρχή σε αλλαγή πλάνων.

Ας ελπίσουμε ότι τώρα που βάφτισαν το δρόμο θα τον ξεχορταριάζουν κιόλας!

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας