ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άνοιξε και επίσημα το νέο Κοινωνικό Κατάστημα ρούχων της Μητρόπολης – Έχει “ντύσει” πάνω από 1600 οικογένειες, ακόμα και νυφούλες!

Στο νέο χώρο όπου στεγάζεται πλέον το Κοινωνικό Κατάστημα της Μητρόπολης “ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων” ξενάγησε τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος το πρωί της Παρασκευής. Το Κοινωνικό Κατάστημα, το οποίο λειτουργεί από το Γενάρη του 2011 προσφέροντας δωρεάν ρούχα σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μεταφέρθηκε από την οδό Θεσσαλονίκης, δίπλα στη Μητρόπολη στην οδό Μητροπολίτου Βαρνάβα.

Πάνω από 1660 οικογένειες έχει “ντύσει” όλα αυτά τα χρόνια το Κοινωνικό Κατάστημα της Μητρόπολης, προσφέροντας 25.000 ρούχα καθε χρόνο, ενώ υπάρχουν γυναίκες που έχουν προσφέρει ακόμα και τα νυφικά τους με τα οποία δεκάδες κορίτσια που αδυνατούσαν ακόμα και να νοικιάσουν το νυφικό τους, ντύθηκαν νυφούλες με νυφικό από το Κοινωνικό Κατάστημα της Μητρόπολης.

Όλα τα ρούχα είναι σε άριστη κατάσταση, κάτι το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να γίνουν δεκτά. Πάνω από 50 εθελόντριες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σύμφωνα με το καθημερινό πρόγραμμα το οποίο εκπονείται. Ο κάθε ωφελούμενος αποκτά το δικό του κουπόνι με το οποίο μπορεί να παίρνει τα ρούχα που χρειάζονται στον ίδιο ή σε μέλη της οικογένειά τους.

“Δεν πάει τίποτα χαμένο” αναφέρει ο υπεύθυνος ιερέας της δομής, πατέρας Νικόλαος Φωτίου , σημειώνοντας ότι τα ρούχα που δεν μπορούν να παραμείνουν εδώ διοχετεύονται σε δομές της Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμα του Μητροπολίτη ανταποκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Σάββας Χιονίδης και Μπέττυ Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος και Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου και ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης Γιώργος Κουκουσέλας.

Η ενημέρωση των αρχών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Καταστήματος έγινε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Πρόσφατα άρθρα