ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέλος τα έργα και η ταλαιπωρία στην εθνική – Αποσύρθηκαν οι κώνοι που περιόριζαν σε μία λωρίδα την κυκλοφορία

Άρθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό στο ύψος του Μακρυγιάλου Πιερίας, οι οποίες δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα καθυστερήσεων και ταλαιπωρί των οδηγών, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λόγω της επιστροφής των λουόμενων από τις παραλίες της Πιερίας. Αποσύρθηκαν οι κώνοι που περιόριζαν την κυκλοφορία σε μία λωρίδα. Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι τα έργα με εντολή Υπουργείου Υποδομών.

Η ανακούφιση  είναι μεγάλη για τους επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή καθώς η τεράστια ταλαιπωρία που υπέστησαν επί 4 συνεχόμενα σαββατοκύριακα οι οδηγοί θα μπορούσα να λειτουργήσει ανασταλτικά για την επισκεψιμότητα τη Πιερίας. 

Ήδη οι κώνοι που περιόριζαν την κυκλοφορία από τρεις σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση έχουν απομακρυνθεί στο ύψος των δύο γεφυρών όπου πραγματοποιούνται εργασίες έχουν απομακρυνθεί και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι μετά τις 30 Σεπτεμβρίου και πάντως μετά την ολοκλήρωση της θερινής τουριστικής περιόδου. 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Διακόπτονται, κατ’ εντολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι εργασίες που εκτελούνται στα Τεχνικά δύο γεφυρών στην περιοχή του Μακρύγιαλου Πιερίας (περί Χ.Θ. 450+500 έως 452+500).

Τα έργα στις εν λόγω γέφυρες αποτελούν αρμοδιότητα του Ελληνικού Δημοσίου κι εκτελούνται με την επίβλεψή του από την Κατασκευαστική Κοινοπραξία Μαλιακός-Κλειδί· αφορούν δε στη δομική ενίσχυση των άνω διαβάσεων των υφιστάμενων γεφυρών, οι οποίες αποδεδειγμένα χρήζουν σχετικής επέμβασης προκειμένου να μπορούν να επιτελέσουν ασφαλώς τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν.

Με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου θα αρθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Μακρύγιαλου, επαναφέροντας τον αριθμό διαθέσιμων λωρίδων κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί των Άνω Διαβάσεων δεν θα διαφοροποιηθούν, καθώς είναι μη αναστρέψιμος ο αποκλεισμός τους πριν την ολοκλήρωση των εργασιών, λόγω των επεμβάσεων που έχουν λάβει χώρα έως σήμερα.

Οι εργασίες προγραμματίζεται να επανεκκινήσουν μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 χωρίς νέα διακοπή έως την ολοκλήρωσή τους.

Το olympusmera.gr βρέθηκε στη μία από τις δύο γέφυρες όπου εκτελούνται τα έργα.

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα