ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΒΟΜΒΑ! | ΔΕΥΑΚ και Δήμος Κατερίνης επικαλούνται ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αγιάς για το “πλαγκτόν” που δεν βασίζεται σε επίσημα αποτελέσματα

Σάλος στην Λάρισα με την ανακοίνωση για το “πλαγκτόν” στα παράλια χωρίς τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου!

Δήμος Κατερίνης και ΔΕΥΑ Κατερίνης στις χθεσινές τους ανακοινώσεις επικαλούνται την ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αγιάς στο facebook σύμφωνα με την οποία οι κηλίδες της θάλασσας στις παραλίες της Αγιάς είναι πλαγκτόν. Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Αγιάς υποστηρίζει ότι έλαβε τα αποτελέσματα από το διαπιστευμένο εργαστήριο της ΔΕΥΑ Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της LarissaPress τα επίσημα αποτελέσματα του Χημείου της ΔΕΥΑ Λάρισας, αναμένονται σήμερα Τρίτη 8/6!

«Χρειάζονται τουλάχιστον 48 ώρες από την στιγμή που λάβαμε τα δείγματα μέχρι και την έκδοση των αποτελεσμάτων και με δεδομένο πως μεσολαβούσε Κυριακή πλήρη εικόνα θα έχουμε αύριο Τρίτη», ξεκαθάρισε έγκυρη πηγή.

Σύμφωνα με τον συνομιλητή της LarissaPress, μετά και τις εύλογες ανησυχίες πολιτών που σύνδεσαν το γεγονός με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ακτές της Πιερίας, απαιτούνται ειδικές «καλλιέργειες» ώστε να αποκλεισθεί η περίπτωση μικροβιολογικής μόλυνσης, με τον ίδιο πάντως να επαναλαμβάνει πως αποτελέσματα θα έχουμε μέχρι αύριο, τα οποία και θα γίνουν γνωστά εγγράφως στον Δήμο Αγιάς.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη, η ΔΕΥΑ Αγιάς επανήρθε με νέα ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά παραδέχεται ότι στην ανακοίνωση της 5ης Ιουνίου 2022, που επικαλείται ο Δήμος Κατερίνης και η ΔΕΥΑ Κατερίνης, δεν είχαν αποτελέσματα εργαστηρίου στα χέρια τους.