ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όλυμπος | Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ορειβάτισσας από τη Σερβία στη θέση “Πόρτες”

Στο Φαράγγι του Ενιπέα επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου και άνδρες της ΕΜΑΚ

Όλυμπος | Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ορειβάτισσας από τη Σερβία στη θέση “Πόρτες”

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ορειβάτισσας με καταγωγή από την Σερβία στη δασική θέση “Πόρτες” στο φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο σημείο επιχειρούν 8 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε στο Λιτόχωρο από τη Λάρισα.

Τι συνέβη

Χθες, Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, το πρωί ορειβάτισσα νεαρής ηλικίας από τη Σερβία ξεκίνησε από το Λιτόχωρο και από τη θέση “Βύθος” ακολούθησε το διεθνές μονοπάτι Ε4 που διασχίζει το φαράγγι του Ενιπέα. Μετά από διαδρομή περίπου μίας ώρας έφτασε στη δασική θέση “Πόρτες” όπου και για ανεξήγητο – μέχρι στιγμής λόγο – αντί να συνεχίσει στο μονοπάτι “έστριψε” δεξιά με αποτέλεσμα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού.

Από το σημείο κατάφερε αργά το μεσημέρι και κάλεσε Έλληνα γνωστό της στη Θεσσαλονίκη για να τον ενημερώσει ότι έχει εγκλωβιστεί. Ο γνωστός της ορειβάτισσας επικοινώνησε με τις αρχές και μετά τις ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσής της.

Οι δυνάμεις διάσωσης αρχικά κατάφεραν να εντοπίσουν τη θέση της στην απόκρημνη  πλαγιά του Ολύμπου και της ζήτησαν να έχει ανοικτό το φακό του κινητού της ώστε να μπορούν να την εντοπίσουν ευκολότερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ορειβάτισσα είναι ζωντανή και ομάδα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του Ενιπέα (στη θέση Ζηλνιά) κατευθύνει την ομάδα διάσωσης που επιχειρεί στη δασική θέση “Πόρτες”.

Το σημείο που βρίσκεται η ορειβάτισσα είναι ιδιαίτερα δύσβατο και η νύχτα και το βουητό του ποταμού Ενιπέα δυσκολεύουν τον εντοπισμό της.

(φωτό αρχείου)

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας