ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτοιμο το 2025 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο

Ρεπορτάζ: Αντιγόνη Κ. Σφυρή

Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο: “Στις αρχές του 2023 αρχίζει η κατασκευή του και παραδίδεται στα τέλη του 2025”

Τηρουμένων όλων των χρονοδιαγραμμάτων προχωρά το έργο για την ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Άμεσα ψηφίζεται το νομοσχέδιο, ακολουθεί ο διαγωνισμός τον Ιούλιο και η έναρξη της κατασκευής του τον Ιανουάριο του 2023.

Στην εκδήλωση στο κλειστό γυμναστήριο του Φιλύρου, οι εμπλεκόμενοι παρουσίασαν τις εξελίξεις. “Είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων” τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για “παιδιατρικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο εφάμιλλο των καλύτερων νοσοκομείων του κόσμου”.

Το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο θα διαθέτει 240 κλίνες, 30 κλίνες Μ.Ε.Θ. και θα λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το νοσοκομείο θα ανεγερθεί σε δύο οικόπεδα και θα αποτελείται από ισάριθμα οικοδομήματα. Θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χώροι για οικογένειες και συνοδούς, ενώ το συγκρότημα θα περιβάλλεται από κήπους και πράσινο.

“Διανύουμε τη φάση της μελέτης εφαρμογής, την τελευταία, δηλαδή, μελέτη πριν την δημοπράτηση του έργου” δήλωσε η Ελιάννα Κονιάλη, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Επιπλέον, τα δύο προαπαιτούμενα έργα προχωρούν κανονικά. Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης διευκρίνισε οτι το πρώτο αφορά στην οδική διασύνδεση του νοσοκομείου, έργο το οποίο είναι στην τελική του φάση καθώς έπονται οι διαδικασίες για τον ανάδοχο εργολάβο.

Το δεύτερο έργο, είναι η υδροδότηση του νοσοκομείου, έργο το οποίο έχει ενταχθεί το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με προϋπολογισμό 8.5 εκατομμύρια ευρώ. Παρεμβάσεις για την παραχώρηση των κονδυλίων για την ανακατασκευή των συστημάτων υδροδότησης και αποχέτευσης έγιναν και από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο της διαβούλευσης που γίνεται σε εξαμηνιαία βάση με φορείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας