ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Προ των πυλών” η λύση για το δημόσιο κτήμα στην παραλία Κορινού

Μπορεί να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα στο θέμα του δημόσιου οικοπέδου που παρεμβάλλεται ανάμεσα στις παραλιακές επιχειρήσεις του Κορινού και τον αιγιαλό. Τουλάχιστον αυτό αποκόμισαν βουλευτές, δήμαρχος και αντιπεριφερειάρχης οι οποίοι συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. 

Η συνάντηση ήρθε σε συνέχεια της σύσκεψης που προκάλεσαν οι επαγγελματίες της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου στο Επιμελητήριο Πιερίας, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του τόπου να βρεθεί τρόπος ώστε να μπορούν να εκμισθώνουν τον αιγιαλό για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, κάτι το οποίο εδώ και χρόνια δεν μπορεί να γίνει γιατί, μεταξύ των επιχειρήσεων και της αμμουδιάς, δεν υπάρχει ομορότητα, όπως απαιτείται, για την εκμίσθωση καθώς παρεμβάλλεται το δημόσιο κτήμα. 

Οι λύσεις που προκρίνονται είναι δύο: είτε η νομοθετική μέσω τροπολογίας (που ήδη είχε καταθέσει ο κ. Βεσυρόπουλος αλλά δεν προχώρησε), είτε μέσω ΕΤΑΔ η οποία θα εκμισθώσει, ύστερα από κατάτμηση του επίμαχου δημόσιου κτήματος (ABK 309), τις εκτάσεις στο δήμο και αυτός με τη σειρά του θα τις εκμισθώσεις στους επαγγελματίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω αυτης έωλης κατάστασης και της αδυναμίας εκμίσθωσης της παραλίας, οι επαγγελματίες επιβαρύνονται, εδώ και χρόνια, με πολύ υψηλά πρόστιμα που κατα έτος ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τις 15 χιλιάδες ευρώ, χωρίς μάλιστα τη δική τους υπαιτιότητα. 

Φαίνεται πάντως ότι η πολυετής ταλαιπωρία λαμβάνει τέλος καθώς εκτιμάται ότι η νέα τουριστική θα βρει την παραλιακή ζώνη με νέο νόμιμο καθεστώς. 

Ε.Δ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα