ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Όχι” στην περαιτέρω επέκταση παραλιακών μαγαζιών πάνω στην άμμο- Διαχώρισαν τη θέση τους και τρεις της διοίκησης Κουκοδήμου

Όχι στην εκμίσθωση επιπλέον έκτασης σε γνωστά παραλιακά μαγαζιά που θέλουν να επεκτείνουν την εμπορική τους δραστηριότητα πάνω στην άμμο, είπε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης καταψηφίζοντας το θέμα που εισηγήθηκε η διοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη δια στόματος Σταύρου Χριστοφορίδη. 

Γραμματικόπουλος, Πούλιου και Κήπου κράτησαν αποστάσεις από την παράταξή τους και διαχώρισαν τη θέση τους από τη διοίκηση συντασσόμενοι με το τοπικό συμβούλιο Καλλιθέας που επίσης υπήρξε αρνητικό στην περαιτέρω γιγάντωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων συγκεκριμένων μαγαζιών (πρόκειται για το Mandala  και το Almira) στην αμμουδιά.

Την εισήγηση καταψήφισε σύσσωμη η μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσαμπέρας. 

«Κατά πρώτον υπάρχει η αρνητική εισήγηση του τοπικού συμβουλίου που ξέρει καλά τα θέματα και τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας. Επίσης το 2021 είχαν κάνει ξανά αίτημα για νέα γη και φέτος έχουμε νέο αίτημα για νέα παραχώρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους υπόλοιπους επιχειρηματίες. Δε νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει το δήμο και θα κάνει καλό στο τοπο» ανέφερε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Κώστας Γραμματικόπουλος ο οποίος καταψήφισε το θέμα. 

«Ψηφίζουμε αρνητικά γιατί κρίνουμε ότι ήδη έχει παραχωρηθεί αρκετός χώρος. Ψηφίσαμε ήδη δύο φορές την παραχώρηση χώρου στις επιχειρήσεις και θέλουμε να έχουμε μία δίκαιη αντιμετώπιση σε όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής και φυσικά ο χώρος να είναι ελεύθερος για όλους τους δημότες και να μην περιοριστεί» ανέφερε εκ μέρους του συνδυασμού του κ. Λιακόπουλου η δημοτική σύμβουλος Ράνια Παπαγεωργίου. 

«Εμείς με συνέπεια ψηφίζουμε από το 2019 όλες αυτές τις παραχωρήσεις. Πιστεύουμε ότι δεν εμπίπτουν σε έναν συνολικό κεντρικό σχεδιασμό. Πιστεύουμε ότι ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου και μπορεί να έρθει αύριο με κάθε δίκιο κάποια επιχείρηση παραδίπλα και να ζητήσει κάτι αντίστοιχο. Και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο θα είναι το επιχείρημα για να αρνηθούμε σε κάποιον άλλο αύριο μεθαύριο; Λαμβάνουμε υπόψη και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η δική μας απόφαση είναι αρνητική και καλούμε τη διοίκηση να αναλογιστεί και το μέλλον» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Θωμάς Αναστασιάδης εκ μέρους του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση»

Το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του τοπικου συμβουλίου Καλλιθέας ανέλυσε ο πρόεδρός του Γιώργος Παπαδημητρίου: «Το τοπικό συμβούλιο Καλλιθέας πήρε ξεκάθαρα μια απόφαση. Είναι αρνητικό στο να δοθεί περαιτέρω χώρος στον οποιονδήποτε επιχειρηματία. Δεν είμαστε κατά. Θέλουμε να γίνονται σοβαρές επενδύσεις και το Mandala και το Almira έκαναν πολύ σοβαρές δουλειές αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση γιατί αύριο θα ζητήσει και το Aloha, θα ζητήσει το Island, θα ζητήσει και το Sanuk και θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην παραλία. Δεν θα μπορεί μια μάνα με το παιδί της να πάει να κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να πληρώσουν το δεκάρικο και το τάληρο. Θα φτάσουμε να κάνουν μπάνιο οι Καλλιθιώτες στις Αλυκές και στον Κορινό» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημητρίου.  

«Δεν είμαι κατά των επιχειρήσεων αυτών αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα όριο στη γιγαντοποίηση των επιχειρήσεων σε βάρος του δημόσιου αγαθού που λέγεται ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Τσιαμπέρας. 

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν τα όσα είπε ο Βαγγέλης Κήπου ο οποίος θύμισε στο σώμα ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις αδειοδοτήθηκαν ύστερα από αίτημα των ξενοδόχων για να εξυπηρετούν τους λουόμενους λειτουργώντας ως αναψυκτήρια.

Είπε συγκεκριμένα:  “Αυτά τα αναψυκτήριο τα κάναμε κατόπιν αιτήματος των ξενοδόχων για να εξυπηρετούνται οι τουρίστες. Πέντε αναψυκτήρια ανά 150 μέτρα για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο όχι για να γίνουν μπουζουξίδικα και κέντρα διασκέδασης. Τώρα υπάρχει πλήρης ασυδοσία.

Δε μιλάμε για ελεύθερη διέλευση αλλά για ελεύθερη αμμουδια. Δεν μπορεί για δυο-τρεις επιχειρηματίες να καταστρέψουμε ολόκληρη παραλία. 

Τα αναψυκτήρια τα θέλουμε αλλά δε σημαίνει ότι θα μπορούν να βάζουν μπάσκετ, βόλει, να πηγαίνει η γυναίκα με δυο παιδιά και να της λένε εδώ απαγορεύεται και να τη διώχνουν. 

Καλά θα κάνουν οι επαγγελματίες με τους σερβιτόρους ή τους φουσκωτούς να μη διώχνουν τους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να κάτσουν σε ξαπλώστρα. Υποχρεούμαστε να προστατέψουμε τους ελεύθερους λουόμενους

Να γίνουν αυστηροί έλεγχοι το καλοκαίρι στα μπάσκετ και στα βόλει και στις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί το καλοκαίρι» . 

“Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όταν υπάρχουν αποφάσεις τοπικών συμβουλίων και είμαστε πάντα υπέρ αυτών» τόνισε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος καταψηφίζοντας το θέμα. 

Το θέμα τελικά δεν πέρασε με 18 κατά και 17 υπέρ και με απώλειες από πλευράς της διοίκησης.  

Ε.Δ

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα