ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσοχή! | Νέο κόλπο των… “τηλεφωνικών” απατεώνων η δήθεν καταβολή επιδόματος εμβολιασμού – Δύο περιπτώσεις στην Κατερίνη

Με το πρόσχημα της καταβολής επιδόματος εμβολιασμού “χτυπούν” τις τελευταίες ημέρες οι …”τηλεφωνικοί” απατεώνες οι οποίοι καλούν ανυποψίαστους πολίτες, συστήνονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας, ζητούν το pin της τραπεζικής τους κάρτας και στη συνέχεια τους αποσπούν χρήματα.
Κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση ενός άνδρα, υπηκόου Αλβανίας την περασμένη Παρασκευή στην Κατερίνη όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής μία φωνή του συστήθηκε ως υπάλληλος υπηρεσίας, αρμόδιος για την καταβολή των επιδομάτων εμβολιασμού. Το 54χρονο θύμα που είναι εργάτης γης, χωρίς να υποψιαστεί το παραμικρό, αποκάλυψε το pin της κάρτας του προκειμένου να πραγματοποιηθεί απευθείας η δήθεν καταβολή του επιδόματος, ενώ προχώρησε και στην αποκάλυψη του κωδικού επιβεβαίωσης μόνο που αντί για κατάθεση ο δράστης έκανε ανάληψη 19.000 ευρώ!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Olympusmera.gr, αντίστοιχο τηλεφώνημα δέχθηκε και μία γυναίκα επίσης από την Κατερίνη η οποία ωστόσο αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη όταν της ζήτησαν τον τετραψήφιο αριθμό για να της καταθέσουν τα χρήματα, όπως ισχυρίστηκαν, ενεργώντας με την ίδια μεθοδολογία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των πολιτών υπογραμμίζοντας με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά ότι κανένας φορέας του δημοσίου δεν θα ζητήσει ποτέ τηλεφωνικά τους τραπεζικούς κωδικούς.

Πρόσφατα άρθρα