ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νοσοκομείο Κατερίνης | Ξεκίνησε η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

Σταθερά γεμάτη η κλινική COVID και η ΜΕΘ – Καθυστερήσεις στον έλεγχο των PCR

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Νοσοκομείο Κατερίνης | Ξεκίνησε η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

Η τελευταία ημέρα του χρόνου επεφύλασσε μια ιδιαίτερα αισιόδοξη είδηση για την Πιερία καθώς ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Κατερίνης η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι της COVID-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πρώτοι πέντε ασθενείς με ήπια συμπτώματα ήταν ηλικιωμένοι. Στο χώρο του νοσοκομείου έχουν διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο ΤΕΠ COVID. Εκεί προσέρχονται οι ασθενείς και μέσω ορού δέχονται τη θεραπεία.

Παράλληλα, χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή συνεχίζονται οι νοσηλείες στην κλινική COVID και στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες. Τις τελευταίες ημέρες (δες αναλυτικά το ρεπορτάζ ΕΔΩ) νοσηλεύονται 50 άτομα στην κλινική και 10 στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις στον έλεγχο των PCR tests που στέλνονται από το Νοσοκομείο Κατερίνης στα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 31/12 πάνω από 500 τεστ δεν έχουν ελεγχθεί, λόγω τεράστιου όγκου, 400 εκ των οποίων είναι κατά πάσα πιθανότητα – λόγω συμπτωμάτων των ασθενών – θετικά.

Γενικότερα η κατάσταση στην Πιερία είναι ιδιαίτερα δύσκολη μιας και τις τελευταίες ημέρες του χρόνου υπήρξε τεράστια έκρηξη των κρουσμάτων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εχθές, 1η Ιανουαρίου 2022, ανακοινώθηκαν στην Πιερία 341 νέα κρούσματα.