ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ζήσης Ζάννας επιστρέφει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώθηκαν 5 ονόματα στην Πιερία

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάνας επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή και στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του στις επικείμενες εκλογές.

Το 2008 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξε και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία. Ακόμη, συμμετείχε και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη με το ίδιο κόμμα βουλευτής Πιερίας ενώ εξελέγη και στο Προεδρείο της Βουλής σαν Γραμματέας.[1] Είναι ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία από το 1958 (τελευταίος ήταν ο Χαρίλαος Μπούσιος από την ΕΔΑ στις εκλογές του 1958), αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί στον νομό. [2]

Στις 21 Αυγούστου 2015, ήταν ένας από τους 25 βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς που αποχώρησαν από αυτόν και συνέστησαν νέα κοινοβουλευτική ομάδα με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα».[3]

Σκούφα, Γκούνας, Χαϊλαζίδου και Ζαρώτης συνθέτουν το ψηφοδέλτιο

Επίσης υποψήφιος θα είναι και ο Σάκης Γκούνας, σήμερα εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης εκλεγμένος με το συνδυασμό του Γιώργου Νταντάμη.

Δείτε αναλυτικά το ψηφοδέλτιο:

Πιερία (6 υποψ)
Σκούφα Μπέτυ. Βουλευτής
Χαιλατζίδου Γνωσούλα, εκπαιδευτικός
Γκούνας Θανάσης, καθηγητής πανεπιστημίου
Ζάννας Ζήσης, πρώην βουλευτής
Ζαρώτης Διονύσης, εκπαιδευτικός