ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφώνονται οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Έρχεται φάκελος με ονόματα στη Βουλή

Ο φάκελος με τα ευρήματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ παραδόθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, ενώ εστάλη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή φάκελο με ονόματα ανθρώπων οι οποίοι είχαν πέσει θύμα του κυκλώματος των παράνομων παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρέλαβε σήμερα φάκελο από τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, Χρήστο Ράμμο, στον οποίο φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για παρακολουθήσεις Ελλήνων αξιωματούχων από την ΕΥΠ.

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε να την ενημερώσει για τις εν λόγω εξελίξεις.


Φέρνει ονόματα στη Βουλή ο Α. Τσίπρας

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο, Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει τον εν λόγω φάκελο με τα ονόματα στη Βουλή. Μάλιστα το ethnos.gr επικαλείται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αναφέρουν ότι το περιεχόμενο του φακέλου θα δημοσιοποιηθεί. 

«Ο Αλεξης Τσίπρας τόσους μήνες έχει χειριστεί το θέμα απολύτως θεσμικά και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής στο ναό της δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει το λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην ολομέλεια», αναφέρουν οι πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιστολή Ράμμου για τα ευρήματα των ελέγχων

Την ίδια ώρα, κοινοβουλευτικές πηγές επισημαίνουν ότι σήμερα το μεσημέρι έφτασε στη Βουλή φάκελος με τη σήμανση «απόρρητο» με αποστολέα τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Στον φάκελο εμπεριέχονται τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ στα δεδομένα των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Τα ευρήματα έχουν κοινοποιηθεί στους προέδρους των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του πρόσφατου νομοθετήματος, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δικαιούται να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Έτσι, ο κ. Ράμμος συνέταξε επιστολή προς τους προαναφερθέντες ενημερώνοντας για τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί τυχόν παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ.

Διαβάστε περισσότερα >>

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας