ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας | Κατά κυνική …οδηγία Μπαλάσκα ομολογούν

Δελτίο Τύπου του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του 2023 και ακόμα μια γυναίκα δολοφονήθηκε. Στη Νίκαια 50χρονος κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο λέγοντας: «Έπνιξα τη γυναίκα μου, αν θέλετε, ελάτε, πάρτε με». Αργότερα συνελήφθη. Στο παρελθόν ήταν αρκετές οι φορές που την είχε κακοποιήσει και κανείς δεν προστάτεψε την 54χρονη. 

Μην ξεχνάμε πως το 2021 ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε δηλώσει δημοσίως «αν έπαιρνε την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή … θα πήγαινε “εν βρασμώ ψυχής” σε οικογενειακό καυγά». Και από εκείνη την δήλωση πληθώρα γυναικοκτόνων ομολογούν για να έχουν μειωμένες ποινές. 

  • Ζητάμε άμεσα τη Νομική Κατοχύρωση του όρου Γυναικοκτονία.
  • Την Αναβάθμιση και ουσιαστική λειτουργία του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στα Αστυνομικά Τμήματα των Νομών.
  • Την Στελέχωση όλων των αστυνομικών τμημάτων με το απαραίτητο προσωπικό για την αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των γυναικών.
  • Αναβάθμιση του Δικτύου δομών και υπηρεσιών για τη στήριξη και προστασία των γυναικών που αντιμετωπίζουν ενδοοικογενειακή βία.

Πόσες ακόμα θα δολοφονηθούν από άντρες που νομίζουν ότι έχουν την εξουσία πάνω στη γυναίκα; 

Πες τη με το όνομα της #Γυναικοκτονία

#Δικαιοσύνη_Παντού

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα