ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κουτρούπας | Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά με το ΠΑΣΟΚ – Το αδιαχώρητο στην Εκάβη

“Δεν έρχομαι για «μία από τα ίδια»”, ξεκαθάρισε

Σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και προσέλευση συγκέντρωση στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) ο Κωνσταντίνος Κουτρούπας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω της συμμετοχής του στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Πιερία στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Βρίσκομαι εδώ μπροστά σας αποφασισμένος να δώσω αυτή τη μάχη. Μόλις προ ολίγων ημερών έλαβα από την επιτροπή ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ την επίσημη φόρμα υποψηφίων βουλευτών προς υπογραφή. Αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή, ευθύνη αλλά και στοίχημα να συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Πιερίας και γι’ αυτό το λόγο προχώρησα με μεγάλη χαρά στην αποδοχή και υπογραφή της υποψηφιότητας μου, ανέφερε ο γνωστός γιατρός της Κατερίνης και στην κυριολεξία αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους που λίγο μετά τις 11 το πρωί άρχισαν να γεμίζουν ασφυκτικά την Εκάβη.

Σαν να μην έφτανε αυτό πλήθος κόσμου υπήρχε και έξω από την μεγάλη αίθουσα της Εκάβης, που αφού καλωσόρισε τον Κωνσταντίνο Κουτρούπα παρακολούθησε την ομιλία του σε video wall που βρισκόταν έξω από την αίθουσα.

Η ομιλία του Κωνσταντίνου Κουτρούπα κινήθηκε σε πολίτικο πλαίσιο ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνοντας ότι: “Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει στην κοινωνία, τη σκέψη και τη μνήμη  των πολιτών και είναι ανάγκη να ξαναγίνει μεγάλο, γιατί οι αρχές και οι αξίες του είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρες από ποτέ.  Το πολιτικό κενό στον χώρο της κεντροαριστεράς είναι εμφανές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλύψει το κενό αυτό. Το πολιτικό τοπίο χρειάζεται και χωράει το ΠΑΣΟΚ” για να συνεχίσει: «Είναι ώρα πλέον, για το καλό του τόπου μας, να σταματήσει το αυτομαστίγωμα και να παλέψουμε με όραμα να φτιάξουμε το ΠΑΣΟΚ του αύριο”.

Από την ομιλία Κουτρούπα δεν έλλειψαν και οι αναφορές αλλά και οι προτάσεις του για την Πιερία αναφέροντας:

“Γνωρίζω που ζούμε…

Γνωρίζω τις συνθήκες, τις πολιτικές, τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες που κυριάρχησαν στο παρελθόν.

Τα καλά και τα κακά.

Τις ευκαιρίες που χάθηκαν, τις αστοχίες, τις ελλείψεις, τις χαμηλές πτήσεις.

Δε θα ακολουθήσω τον εύκολο δρόμο του αφορισμού,  του μηδενισμού και της καταστροφολογίας.

Γνωρίζω, όμως, και τα προβλήματα που χρονίζουν και αυτά της σύγχρονης επικαιρότητας .

Τα σημερινά.

Πάνω από όλα, όμως, γνωρίζω τις προοπτικές που ανοίγονται.

Τις καταλυτικές παρεμβάσεις και τα στοχευμένα έργα  που επιβάλλονται και προτεραιοποιούνται.

Τα πλεονεκτήματα της στρατηγικής θέσης, των ιστορικών ενδιαφερόντων, των ελκυστικών αγαθών και της απαραίτητης εξωστρέφειας , που πρέπει να διέπει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας, χωρίς την διαχρονική ηττοπαθή διαπίστωση ότι βρισκόμαστε εν μέσω δύο μεγάλων πόλεων.

Δε κοιτάζω, λοιπόν, ούτε πίσω, ούτε δεξιά κι αριστερά.

Ακούω συνεχώς, μελετάω σχολαστικά, μαθαίνω και αξιολογώ, ώστε να έχω την δυνατότητα της καθαρής ρεαλιστικής πρότασης για δράσεις και λύσεις.

Όταν επεξεργάζομαι ένα θέμα, ένα πρόβλημα μένω αταλάντευτος στη λύση του.

Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου.

Αυτή είναι η απόφαση μου”.

Και κατέληξε: “Δεν έρχομαι για «μία από τα ίδια»”.

Από την ομιλία έγινε προφανές ότι το σύνθημα για την προεκλογική του εκστρατεία είναι το: “Δίπλα στον άνθρωπο” με το hashtag “δίπλα_στον_άνθρωπο” να βρίσκεται παντού.

Για τον Κωνσταντίνο Κουτρούπα μίλησε ο Συνταγματολόγος – πρώην ευρωβουλευτής κ. Χρυσόγονος και τον προλόγισε η δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Τσιαμπέρα. Χαιρετισμό, εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Πιερία, απηύθυνε ο πρόεδρος κ. Λιόλιος

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας