ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης «τελείωσε» τη Σπυράκη

Ανακαλείται η υποψηφιότητά της στην Α’ Θεσσαλονίκης – Το φάουλ που της καταλογίζει το Μαξίμου

Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναλυτικά

“Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές”.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο Open, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη είπε ότι θα ζητήσει σήμερα την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μετά τις πληροφορίες ότι συνεργάτης της πήρε επίδομα που δεν δικαιούνταν, μια υπόθεση που όπως φαίνεται δεν συνδέεται με το Qatargate.

«Καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα προκειμένου να μην χάνεται χρόνος» είπε στο OPEN. «Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» τόνισε.

Τι συνέβη

Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο εξήγησε: «Ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ο άνθρωπος ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος και γι’ αυτό βρίσκομαι ελεγχόμενη. Το επίδομα αυτό πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση. Δεν θέλω να προκαλέσω αντιπαράθεση που πλήττει τη ΝΔ».

«Σήμερα θα ζητήσω επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και ελπίζω να συμβεί στους επόμενους 2-3 μήνες. Έχει σημασία να μην υπάρχει σκιά στην παράταξη που υπηρετώ και με τίμησαν. Ελπίζω θα διαλευκανθούν όλα αυτά στον χρόνο που πρέπει» είπε για την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Πρέπει να σας πω κάτι το οποίο νομίζω έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις» είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χρονική περίοδος κατά την οποία συμβαίνουν αυτά αφορά την πρώτη θητεία της ευρωβουλευτή, δηλαδή προ πανδημίας όπου δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Η ίδια εμφανίζεται αποφασισμένη να καταβάλλει το ποσό που λάμβανε ως επίδομα αλλοδαπής ο συνεργάτης της για να λήξει αυτή η πτυχή της υπόθεσης.

Το φάουλ κατά το Μαξίμου

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου το μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση είναι ότι η κ. Σπυράκη είχε προβεί σε ένα μεγάλο ατόπημα. Παρά το γεγονός ότι της είχαν κοινοποιηθεί εδώ και καιρό οι εκθέσεις της OLAF που διεξήγαγε τις έρευνες η ίδια δεν ενημέρωσε κανέναν.

Πηγή: makthes.gr

About the author

OM Newsroom

Σχολιάστε το άρθρο

Γράψτε εδώ το σχόλιο σας

Πρόσφατα άρθρα